Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tuning legendy s citem: BMW 2002 tii od Manhartu je dokonalou ukázkou, jak na to

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Německý tuner Manhart Performance pokračuje v upravování klasických aut a představuje vylepšené BMW 2002 tii. Nově má výrazně silnější atmosférický čtyřválec i sportovní podvozek od KW.

Pradědeček všech malých sportovních bavoráckých kupé se vrací v plné síle! Německý tuner Manhart Performance propaguje novou klasickou divizi Classic Cars a jen během letošního léta představil zmodernizované automobilové legendy, jako jsou Lancia Delta Integrale nebo BMW M3 E30. A teď odhaluje na světle světa i vylepšenou klasickou ikonu – duchovního předchůdce původní „M-trojky“.

Základem nejnovějšího tuningu od německých profesionálů je kultovní BMW 2002 tii. Už z minulosti bylo vybaveno škrtící klapkou a sáním od Alpiny. V Manhartu originální atmosférický benzinový dvoulitrový čtyřválec M10 se vstřikováním paliva nově vylepšili i novým sacím boxem se vzduchovým filtrem K&N, specifickým výfukem a dalšími drobnými mechanickými úpravami.

Výsledkem je výrazně silnější srdce, než jakým se BMW 2002 tii mohlo pochlubit při opouštění výrobní linky. Z původních 130 koní a 178 newtonmetrů nově má solidních 200 koní a 215 newtonmetrů. Dnes sice najdeme podobný výkon i v docela normálních rodinných kombících, ale musíme připomenout, že maličký bavorák váží pouze přibližně jednu tisícovku kilogramů.

Video se připravuje ...

Už tradičně je BMW 2002 tii od Manhartu vybaveno i novým stavitelným podvozkem Raab od KW, rozpěrou předních tlumičů Wiechers a silnějšími brzdami z modernějšího BMW 323i E21. Klasická ikona přitahuje pozornost i originálními šestnáctipalcovými koly Alpina s pneumatikami o rozměru 215/40 R16 vpředu a 225/40 R16 vzadu. Manhart k tomu dodává, že teď má 2002 tii výrazně sportovnější jízdní vlastnosti.

Legendární BMW 2002 tii od Manhartu je dokonalou ukázkou, jak upravovat klasická auta s citem. Nepochybně je to jedna z nejzajímavějších tuningových kreací, které jsme za poslední měsíce viděli. S tradičním polepem Alpiny v zelených barvách jí to opravdu sluší!

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Doporučujeme