Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mansory a jeho oblíbené géčko. Úpravce představil další limitku AMG G63

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Pamatujete si speciální edici Mercedes-AMG G63 určenou k výročí 50 let Spojených Arabských Emirátů? Tak pro místní trh tu máme další dílo od Mansory.

Vůz, který vidíte v přiložené galerii, je Mansory Gronos Evo S P900 v barevné kombinaci dle přání zákazníka. Limitovaná edice je omezená na 10 kusů a vozy se od sebe budou lišit podle barevných kombinací, které si jednotliví zákazníci na Středním východě zvolí. 

Limitce nechybí zcela nový bodykit. Nové jsou blatníky, mřížka chladiče, nárazníky, kapota, kola... prostě to, co od Mansory očekáváte, také dostanete. Pokud však Gronos Evo S P900 srovnáme s P900 Limited 50th UAE Edition, tak se musí dodat, že tento zvenku černý kousek nevypadá tak bláznivě. Matnou černou doplňují detaily z karbonu a oranžové ozdobné prvky, kterých si můžeme všimnout v logu Mansory, brzdových třmenech nebo krytech kol. 

Inu, interiér už je typické dílo německých úpravců. Vnitřek doslova září oranžovou, kterou rozbíjí černé doplňky a bílé prošívání sedadel. Bílou ještě najdeme ve výplních dveří a na bocích středové konzole. Však proč taky nakonec ne? Barvy tu i přes svou zářivost vcelku ladí, a když to srovnám s předchozí UAE limitkou P900 Limited 50th UAE Edition v barevné kombinaci “LA Lakers”, je tohle G63 ještě vcelku normální. Jak jsme však zmínili, každý z 10 vozů může mít svojí vlastní kombinaci, takže se jistě dočkáme jak šílenější, tak také střídmější kombinace. 

Označení P900 znamená, že i tato limitovaná edice “géčka” bude mít mnohem vyšší výkon než v sériovém provedení. Konkrétně se jedná o plnotučných 900 koní a 1200 Nm točivého momentu. Sériové G63 má proti této bestii “pouhých” 585 koní a 850 Nm točivého momentu. To je pro klienty ze Středního východu očividně málo. Ještě, že je tu pro ně Mansory!

Moc by nás zajímalo, kam se vyšplhala cena už tak drahého modelu. Například loňský “Gronos 2021” stál v přepočtu okolo 14 milionů korun. Dá se věřit tomu, že se tyto kousky budou pohybovat v podobné cenové hladině. 

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Doporučujeme