Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda 3 MPS se možná ukáže již ve Frankfurtu

Jan Mička
Diskuze (19)
Příznivci vozů Mazda a pořádné dávky emocí se mohou těšit. Současné zprávy totiž uvádějí, že se model 3 MPS ukáže již na letošním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem.

Označení MPS je v rámci automobilky Mazda pojem. Milovali jsme model 6 MPS s pohonem všech kol a zadním samosvorem, turbomotorem o objemu 2,3 litru a výkonu 191 kW, a uhlazenějším, leč stále dostatečně autoritativním vzhledem. Menší 3 MPS na tom nebyl jinak – musel si sice vystačit pouze s předním pohonem, motor z „šestky“ však s autem dělal divy.

O nové generaci Mazdy 3 MPS se hovoří už dlouho, teprve nyní se ale začínáme pořádně těšit. Podle serveru Motoring.com se totiž píše, že s vozem setkáme již na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu. Zprávu je sice zatím potřeba brát s nadhledem, protože české zastoupení Mazdy nic takového nepotvrdilo, postup krůček po krůčku je však jasně patrný.

Spíše než to je však potřeba řešit pohonné ústrojí. Motoring hovoří o použití nového turbomotoru o objemu 2,5 litru a výkonu až 220 kW, což je jasné teritorium nového Fordu Focus RS a Volkswagenu Golf R. Efektivní využití takového stáda pouze za pomoci předních kol nezní příliš reálně, proto bychom se mohli dočkat také pohonu 4x4. To už ale zabíháme do zbytečných spekulací, prozatím se tedy zaměřme na datum 17. září, kdy se pro novináře otevřou brány frankfurtského autosalonu…

Jan Mička
Diskuze (19)
Avatar - praděda7
27. 4. 2015 09:42
Re: M3 MPS
No to byl splněný sen mého stáří.... >:D Z US stránek jsem zjistil, že jsem byl v jednu chvíli ve věku 61 nejstarší uživatel DC2 ITR na světě. Byla ke konci dost upravená a za pomocí adj ECU Hondata točila do 9500 ot/min. V těch otáčkách zněla jako motorka.
26. 4. 2015 22:55
Re: M3 MPS
Ibaze do novej CX-9 nieco dat musia uz tento rok a V6 to nebude...a viac ako 270k to mat musi. Mazda je dost mala na to,aby rovnaky motor pouzili aj v inych vhodnych nasledujucich modeloch = MPS + nova CX-7
Avatar - Emel
26. 4. 2015 22:35
Re: M3 MPS
To jsou takové řeči... není problém nafoukat 1.6 na 300 koní, a ano, Mazda samozřejmě zkoumá foukané motory... stejně jako dále zkoumá Wankel. Nicméně zprávy o MPS jsou zatím ve stejné rovině, jako zprávy o nové RX - v rovině spekulací. Možná bude, možná nebude, a když bude, tak může stejně tak mít pod kapotou 2.0GTurbo jako 2.5 atmo.
26. 4. 2015 22:33
Re: M3 MPS
A co ta Integra R z poslednej fotky Tvojej recenzie X5? Cervene sedacky,kovova gula manualu a brutal Hondacke vysoke otacky? Sen meho mladi...
Avatar - praděda7
26. 4. 2015 21:45
Re: M3 MPS
Automaty byly vždy dobré do města. Jen si to v Evropě nechtěli lidé přiznat. :-!