Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda CX-5 se opět dočkala decentní modernizace. Tentokrát se zaměřila na tvář

David Bureš
Diskuze (23)

Mazda své modely pravidelně aktualizuje. Jestliže tak loni se oblíbená CX-5 dočkala přepracovaného agregátu, letos se výrobce zaměřil na vnější design. Proměna tváře ale není jedinou novinkou.

Kompaktní SUV CX-5 je pro Mazdu klíčovým modelem, konkrétně v Evropě tvoří dnes 21 % prodejů značky. I proto se pro modelový rok 2022 vůz dočkal pravidelné modelové péče, Mazda totiž své vozy pravidelně aktualizuje tak, aby zůstaly konkurenceschopné. Nejnovější úpravy se zaměřily na vzhled.

Mazdu CX-5 modelového roku 2022 totiž poznáte podle přepracované přídě. Nová maska se specifickou mřížkou a motivem křídel chce vozu dodávat ještě silnější postoj, stejně jako přepracované světlomety. Světla jsou mimochodem nová i v případě zadních partií.

Spolu s těmito změnami souvisí i novinky v nabídce verzí. Nový derivát Newground chce nalákat dobrodružně laděné cestovatele, specifikem jsou limetkově zelené detaily, jak zvenku, tak uvnitř, stejně jako vodotěsná podlaha v zavazadelníku.

Homura Plus naopak černými detaily zdůrazňuje sportovní charakter auta, zatímco Takumi Plus láká na eleganci, díky lakované dolní části nárazníku vpředu nebo čalounění kůží Nappa. Novinkou je pak i lak Zircon Sand.

Automobilka přitom hovoří také o nasazení nejnovější evoluce platformy Skyactiv. Jde ale spíše o dílčí úpravy, protože Mazda zdůrazňuje změny na konstrukci a zavěšení pro vyšší komfort, nebo lepší odhlučnění. To má platit hlavně při jízdě na rozbitých cestách.

Novinkou je pak i přepínač jízdních režimů Mi-Drive, který u vybraných variant nabízí nastavení Offroad pro jízdu v terénu. Systém Cruising & Traffic Support (CTS) pak pomůže s jízdou v dopravních kolonách, jde o kombinaci funkcí adaptivního tempomatu a asistenta pro udržení v jízdním pruhu. Adaptivní diodové světlomety navíc byly vylepšeny tak, aby lépe reagovaly na okolní provoz.

Mazda CX-5 modelového roku 2022 se u prodejců objeví na začátku příštího roku. Už nyní však víme, že základní provedení vyjde na 647.900 korun. Nově uvedené provedení Newground pak bude dostupné za ceny od 888.900 korun.

David Bureš
Diskuze (23)
17. 9. 2021 14:50
Re: CX 5
Mne naopak pri ostatných autách vadí absentujúci atmosferický benzínový motor. Mazda je v tomto jediná v poriadku.
16. 9. 2021 08:51
Re: Tihle retro sasci s rucickama na budiku
Je to tak z výroby a O3 tak svítí ale výbojky by chtěli vyměnit a jaký dát:originál nebo osram silverstar+ca 30m mají lepší dosvit na potkávačky už 1 zkouseno
Avatar - 3_diamanty
16. 9. 2021 07:39
Re: CX 5
Novy kaskaj je paradny.... ale cx5 mi vobec nereze.... navyse ma tenke plechy.... v porovnani s eclipsom bakelit na kolesach... vid japonsky video test.... nic v zlom ale cx5 nema stale ani plugin hybrid... co ma dnes uz v podstate kazdy v jej segmente... zaujat prekvapit uz dnes nema cim... je to uz starnuca kraska v prechode.... svojich obdivovatelov asi este ma ... za mna aspon ze ma este normalne budiky ...akurat to ocenujem ... 8-s
16. 9. 2021 07:19
Re: Mazdi píseň o lepších zítřcích
To víš, až si bude za tři čtyři roky konečně moci udělat řidičák a v té době bude muset pro zašlápnutí brzdy také prošahat pár menu na dotykové obrazovce, tak mu sklapne :-) Od počítače se to kecá :yes:
16. 9. 2021 04:32
Re: Tihle retro sasci s rucickama na budiku
Je to pořád jeden a ten samý trouba.