Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda MX-5 2013: Pouze lehké omlazení

Michal Fokt
Diskuze (6)
Mazda sice veškerou svou pozornost zaměřila na novou šestku, nezapomněla však vystavit omlazený roadster MX-5.

Nemůže být pochyb o tom, že Mazda vrhla veškerou energii do představení nového sedanu a kombi Mazda 6 a všechno ostatní odsunula na vedlejší kolej. Jak už víme z předchozích článků, vylepšení pro další dva roky je opravdu jen velmi decentní. Omezuje se na nově tvarovaný přední nárazník, 17" kola, kouřové středy zadních svítilen a nové barevné kombinace v interiéru a nové (šedé) laky.

Zůstala dokonce i ohavná prutová anténa v pravém zadním rohu karoserie a tipujete správně - žádné změny se neodehrály ani co oblasti techniky, stále si tedy musí i nejsilnější verze vystačit s poměrně skromnými 160 koňmi z atmosférického čtyřválcového dvoulitru.

I když dvě drobné diference by tu přeci jen byly: inženýři přepracovali posilovač brzd, přičemž výsledkem by měl být lepší pocit v pedálu a tím pádem i lepší dávkování brzdného účinku. Zlepšit by se měla i reakce motoru na povely plynového pedálu. Standardem je i aktivní kapota, která zmírní následky střetu s chodcem.

Stávající MX-5 musí vydržet až do roku 2014, kdy jí vystřídá čtvrtá, menší a lehčí generace, která se ideově přiblíží původní NA z poloviny 90. let. Ta by ale už měla být poháněna turbomotorem a poslouží také jako dárce orgánů pro nový roadster Alfa Romeo Duetto.


Michal Fokt
Diskuze (6)
Avatar - romgator
29. 9. 2012 15:46
Re: Maxí
Souhlasím s tebou. Jako fanoušek Mazdy bych také ocenil už něco novějšího. Ale možná chtěli zahrát na stejnou strunu. víš jak to je, v zahraničí se třeba mx 5 daří, tak proto toho mnoho neměnili.
Avatar - Mojito (s Feferonkou)(RSKa)
Výkon?
....stále si tedy musí i nejsilnější verze vystačit s poměrně skromnými 160 koňmi z atmosférického čtyřválcového dvoulitru.
--------------------------------------… />
Toto mi připomíná názor tunera, nebo někoho, kdo potřebuje zátah ,,vodspoda,, a samozřejmě přeplňování. Redaktor evidentně nechápe smysl Miaty, jinak by takovou volovinu nenapsal.

160 koní na Mazdu až až a dokonce i 1,8 netrpí nedostatkem výkonu a hlavně charakteru. Mám 2,0, ale o fous raději bych měl v garáži slabší variantu, píšu to s vědomím, že jsem byl zvyklý mít o dost koní a Nm víc...

Avatar - Rubb
29. 9. 2012 12:21
Re: Maxí
Vím, že je to ikona a Mazda se MX5 snaží postupně dobrušovat k dokonalosti, ale mě už ten vzhled začíná nudit (ikdyž se mnou budou mnozí nesouhlasit). Osobně bych uvítal novou MX5 s modernějším designem... ;-\ A že Mazda dělat nová, pěkná auta umí... :yes:
Avatar - Pekelná Micinka
29. 9. 2012 12:12
Maxí
Vzadu dobrý, ale zpředu, zvlášť v té bílé, to vypadá jako auto pro miminka.