Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda Shinari: Koncept nového designového směru Kodo

Diskuze (36)
Mazda v italském Miláně odhalila podobu čtyřdveřového konceptu Shinari. Studie, která vznikla ve spolupráci více stylistických center, ukazuje budoucí směřování designu značky Mazda.

Koncept Mazda Shinari dostal tvář, která bude společná všem budoucím modelům této značky. Nový designový směr se bude jmenovat Kodo (japonský duch nebo pohyb) a je charakterizován v prvé řadě zalomenou hliníkovou lištou ve tvaru křídla, která propojuje přední světla a spodní hranu masky chladiče.

Kromě ostře tvarované přídě koncept zaujme vyboulením nad předními blatníky, šikmými prolisy na bocích, plasticky tvarovaným víkem zavazadlového prostoru a uspořádáním zádě, které reflektuje zalomenou lištu na přídi.

Výsledný vzhled konceptu čtyřdveřového auta s linií kupé je dílem tří designových center značky – stylistických studií v Japonsku, Německu a USA. Důležité slovo mělo zřejmě americké zastoupení automobilky, protože jeho ředitel Derek Jenkins u příležitosti představení konceptu vyjádřil odhodlání navrhovat v budoucnu auta, která se kvalitou a designem vyrovnají značkám BMW a Audi.

Za tímto účelem se automobilka hodlá zaměřit také na zlepšení svých interiérů. Vnitřek konceptu Shinari by tak měl být také příslibem změny u připravovaných modelů Mazdy.

Diskuze (36)
Avatar - skejpa
5. 9. 2010 13:55
Re: Len
Souhlas. Jedine co me na tom tesi je, ze je ten koncept (toto konkretni auto) peknej.
Avatar - skejpa
5. 9. 2010 13:51
Re: Porovnanie
Podle me taky neni moc mimo. Ani nazivo to neni pekne auto. Ale jak rikas, tisic lidi, tisic chuti...
Avatar - skejpa
5. 9. 2010 13:48
Re: Paráda...
Heh, nekoupil sis ford ? My meli mazdu 6 a za 140.000 km se menil jen olej, jeden zaseknutej zamek a nakonec majitel >:D
Kup dvoulitr benzin a budes spokojenej. Vykonu dost a spolehlivost perfektni.
Avatar - pelikoš
3. 9. 2010 17:25
Re: podobnost čistě náhodná
že to je podobné INFINITI,tím to nesnižuji,je to povedené...
Avatar - ericho33
31. 8. 2010 19:56
Re: Porovnanie
Tisíc ľudí, tisíc chutí... Práve biela Panamera je úplne skvelá. A naživo ani nehovorím... Nemôžem si pomôcť ;-)