Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazdy 3 jsou v Moskvě, do cíle zbývá 2.500 km

Aleš Jungmann
Diskuze (10)
Osm vozů Mazda 3 se na začátku srpna vydalo na pouť z ruského Vladivostoku do Frankfurtu nad Mohanem, Auto.cz bylo u toho. Konvoj nyní dorazil do Moskvy.

Už 23 dní je osm vozů Mazda 3 na cestě z Vladivostoku do Frankfurtu, kde se už příští týden otevřou brány výstavních hal. A osm výletníků v nich rozhodně nebude chybět. V Moskvě, kde se mimochodem konvoj zúčastnil i akce „Festival of Speed“ v Lužnikách, což je něco jako ruská odpověď na tradiční festival v Goodwoodu si auta přebírají poslední posádky, které s nimi ujedou „pohodových“ 2.500 kilometrů přes Minsk, Varšavu a Berlín. I po 12.500 kilometrech jsou prý auta ve skvělé kondici a celý konvoj se pohybuje přesně podle plánu.

Zajímavý počin Mazdy 3 sleduje Auto.cz nejen zpovzdálí: I my jsme byli na prvním úseku z Vladivostoku součástí konvoje. A byl to opravdu zážitek, zakusit reálie silničního provozu jihovýchodního Ruska. Z naší třídenní etapy jsme denně informovali naše čtenáře nejen o tom, kam jsme zatím dojeli a co se děje s auty, ale také jsme přidali nějaké „cestovatelské“ postřehy. Shrnutí celé cesty včetně videoreportáže si můžete přečíst v závěrečném článku minisérie.

Aleš Jungmann
Diskuze (10)
3. 9. 2013 16:47
Re: No a co?
Mozno tym len mysleli, ze ani po 12 500 km v Rusku to do ziadneho z aut nikto nenapalil, ziadne nebolo ukradnute a nikto z vypravy nebol v nocnej stepi v bivaku osukany do kakatcha. ale nemohli to tak napisat.
3. 9. 2013 11:11
Re: No a co?
petrumr je hatapkar, ktory musi cestu planovat, pretoze nemoze jazdit hore kopcom >:-[] :no:
3. 9. 2013 06:35
Az take samozrejme to nie je
Tak v prvom rade zvladnutie takej cesty nie je pre klasicky cestak zdaleka jednoduche. Stare ziguli bolo v dnesnych meritkach takmer suv a Niva doteraz fakticky nema konkurenciu (kombinacia maleho auta a podvozku ktory ma). Taktiez tam nezahucali rozvody alebo podobne... Islo 8 aut, nie jedno... Porucha sa mohla vyskytnut u kohokolvek z nich. Pozvali na testovanie novinarov co je tiez odvaha.
Keby tam nasadili Duster tak si poviem ze 12500.km no samozrejmost (len aby ). >:-[]
3. 9. 2013 00:42
Neuveriteľné
No to je proste neuveriteľné, že sú stále aj po ukrutných 12.500km vo skvelej kondícií ! Kto by to bol čakal u nového auta a navyše japonského? :-)
2. 9. 2013 21:24
Re: No a co?
dalsi trotl... :no: