Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazzanti EV-R se odhaluje (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Mazzanti Automobili v devátém z deseti krátkých filmů přibližujících techniku modelu EV-R zlehka poodhalilo jeho podobu.

Mazzanti Automobili na Top Marques Monaco 2016 představilo omlazený model Evantra, ale hlavní hvězdou této malé italské automobilky se má stát jeho extrémní evoluce pojmenovaná EV-R, jejíž premiéra je naplánována na červnový autosalon v Turíně.

Pozornost k tomuto novému modelu, který se má stát jedním z nejúžasnějších hypersportů současnosti přitahuje Mazzanti Automobili již od prosince loňského roku, kdy byl zveřejněn první z deseti spotů, jimiž automobilka postupně odhaluje techniku i design modelu EV-R.

V současnosti se již blížíme do finále a můžeme se podívat na téměř celý seriál, jemuž chybí již jen poslední díl. V tom předposledním je přitom možné zahlednout EV-R v celé jeho kráse.

Luca Mazzanti již potvrdil, že EV-R má být vybaven vidlicovým osmiválcem o objemu 7,2 litru s přeplňováním dvojicí turbodmychadel a točivým momentem 1200 N.m. V případě výkonu se neoficiálně hovoří o hodnotě přes 1000 koní (736 kW).

Tato pohonná jednotka má vozu, v jehož konstrukci mají převládat kompozitní materiály, pomoci k dosažení rychlosti 402 km/h a schopnosti akcelerovat z 0 na 100 km/h za 2,7 s.

Brzdový systém s karbon-keramickými kotouči a šestipístkovými třmeny Brembo má zvládnout zastavení vozu z rychlosti 300 km/h během 7,0 s. Kontakt s vozovkou přitom zajistí kola od OZ Racing s pneumatikami Pirelli Trofeo R.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)