Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazzanti Evantra Millecavalli je očekávaným EV-R (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Mazzanti Automobili v posledním z deseti krátkých filmů odhalilo vzhled, výkon i jméno své novinky, jejíž výstavní premiéra se odehraje na autosalonu v Turíně.

Mazzanti Automobili na Top Marques Monaco 2016 představilo omlazený model Evantra, ale hlavní hvězdou této malé italské automobilky se má stát jeho extrémní evoluce. Ta byla doposud označovaná jako EV-R, ale nyní již víme, že se jmenuje Evantra Millecavalli.

Pozornost k tomuto novému modelu, který se má stát jedním z nejúžasnějších hypersportů současnosti přitahuje Mazzanti Automobili již od prosince loňského roku, kdy byl zveřejněn první z deseti spotů, jimiž automobilka postupně odhaluje techniku i design této novinky.

S posledním z deseti dílů tohoto seriálů je odhalena podoba vozu, jeho jméno i výkon motoru, ale řada dalších informací zůstává i nadále tajemstvím. Kompletní technické specifikace i další detaily ohledně designu karoserie či provedení interiéru mají být odhaleny již v příštím týdnu, kdy se má 8. června uskutečnit výstavní premiéra tohoto vozu.

Luca Mazzanti již dříve potvrdil, že před zadní nápravou je uložen vidlicový osmiválec o objemu 7,2 litru s přeplňováním dvojicí turbodmychadel a točivým momentem 1200 N.m. Nyní dodal, že výkon je rovných 1000 koní (736 kW), na což ostatně upozorňuje i samotné pojmenovaní vozu Millecavalli.

Tato pohonná jednotka má vozu, v jehož konstrukci mají převládat kompozitní materiály, pomoci k dosažení rychlosti 402 km/h a schopnosti akcelerovat z 0 na 100 km/h za 2,7 s.

Brzdový systém s karbon-keramickými kotouči a šestipístkovými třmeny Brembo má zvládnout zastavení vozu z rychlosti 300 km/h během 7,0 s. Kontakt s vozovkou přitom zajistí kola od OZ Racing s pneumatikami Pirelli Trofeo R.

Zájemci o tento extrémní stroj, kteří jej chtějí zaparkovat do své garáže si budou muset pospíšit, protože v plánu je výroba pouze 25 vozů. Každý přitom má být dokončen podle požadavků svého budoucího majitele.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)