Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren MP4-12C shořel při předváděcí jízdě

Aleš Dragoun
Diskuze (8)
Hořet může každé auto - rozpadající se rezavá ojetina i milionový supersport. Když se objeví druhý případ, člověka leckdy až píchá u srdce.

McLaren právě chystá otevřenou verzi supersportu MP4-12C, avšak jedno z nemnoha dosud vyrobených kupé už svůj automobilový život ukončilo. K havárii došlo 27. června 2012, když vůz řízený zájemcem o koupi narazil ve vysoké rychlosti do stromu, následně opustil vozovku a skončil zhruba 10 metrů pod ní. Oba cestující, tedy klient i prodejce, naštěstí opustili torzo vozu ještě před tím, než začalo hořet a než k němu dorazili hasiči z bavorského Oberschleissheimu severně od Mnichova, kde se nehoda stala. K incidentu byla vyslána i sanitka, která oba zraněné odvezla do nejbližší nemocnice.

Otázkou je, co řidiče, který dostal pro něj neznámé auto až za jeho limity, k tak riskantní jízdě vedlo. Svádělo ho k tomu 453 kW (616 k) výkonu? Zcela určitě - ale pokročilé nastavení odpružení ani kontrola trakce mu v jeho činnosti nezabránily. Díky nim se totiž automobil na svou kategorii velmi dobře ovládá a pocit, že ho zvládá, může získat i méně zkušený řidič. Nic se ale nesmí přehnat. To platí vždy a zdaleka nejen u exotických supersportů.

Aleš Dragoun
Diskuze (8)
3. 7. 2012 08:04
kterej * to zase psal?
"narazil ve vysoké rychlosti do stromu, následně opustil vozovku". To jim jako rostou stromy uprostred vozovky?
2. 7. 2012 22:59
Re: Titulek
Ty dveře opsali z K1 Attack, kterej je hezčí. Toto je překomplikovaná snobárna :-)
Avatar - Astene
2. 7. 2012 19:41
Re: Titulek
Souhlas, tohle už je na poli bulváru ;-\
Avatar - PeterLuk
2. 7. 2012 19:14
Re: Titulek
Tak, tak...

Ináč MP4 je podľa mňa najkrajší superšport súčasnosti.
2. 7. 2012 18:48
Re: Titulek
presne tohle jsem chtel napsat tez... kam to auto.cz speje...:-(