Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren P1 také zajel na Nürburgringu pod 7 minut

Michal Fokt
Diskuze (36)
McLaren oficiálně oznámil, že jeho supersport zvládl zajet Severní smyčku Nürburgringu za méně než 7 minut, stejně jako Porsche 918 Spyder. Přesný čas ale (zatím) tají.

Není pochyb o tom, že Porsche se svým hybridním supersportem 918 Spyder opravdu překvapilo, když jako první běžný produkční automobil zvládlo objet Severní smyčku Nürburgringu pod 7 minut, přesně za 6 minut a 57 s a návdavkem dodalo, že tato hodnota ještě zaostává za skutečným potenciálem vozu, jenž by měl být využitý postupem času.

Radost z toho neměli hlavně u McLarenu, jenž při prvních pokusech zvládl "jen" 7:04. britská automobilka se ale na Ring vrátila a nyní přináší dobré zprávy. Bylo oficiálně oznámeno, že se McLaren P1 také dostal pod 7 minut, ale ve Wokingu zatím přesný čas tají.

Namísto toho přináší pár dalších nejednoznačných informací - průměrná rychlost jízdy P1 prý přesáhla 179 km/h (pokud přemýšlíte, proč padla zrovna tato hodnota, pak vězte že je to "kulatých" 111 mph) a na rovince Döttinger Höhe měl na rychloměru údaj 330 km/h. To vše na standardním sériovém silničním obutí.

Momentálně není zcela jasné, zda McLaren skutečně zveřejní přesný čas ze Zeleného pekla, zatím to chápu tak, že jde o vzkaz, jenž má vyvolat nervozitu ve Weissachu, protože inženýři Porsche si na základě vlastních dat asi dokáží, na rozdíl od nás, udělat o výkonnosti P1 slušnou představu. Tipuji tedy, že P1 čas 918 Spyder překonal a McLaren si s nervy lidí od Porsche nepěkně pohrává. Tím pádem lze očekávat, že k odtajnění času v blízké době dojde.

Možná by s tím ale McLaren neměl otálet příliš dlouho, teď je totiž na tahu Ferrari.

Michal Fokt
Diskuze (36)
8. 12. 2013 16:52
Re: časy na Nurburgrinhu sú blud
kecy v kleci. Zadny vyrobce tam nejede s tim, ze si vezme horsi gumy a horsi palivo s ti, at je to co nejblize produkcni verzi, kterou si odvezes se showroomu. Vsichni chteji z auta vytezit maximum a delaji pro to maximum. Vymluvy o gumach a palivu jsou potom uplne liche, protoze kazdy pouzil to nejlepsi.
Avatar - Nerez
8. 12. 2013 16:40
Re: stihacka
No jo, šahat vám na rejži se asi nevyplácí :-!
8. 12. 2013 07:35
časy na Nurburgrinhu sú blud
časy zajazdené na Nordschleife nie sú robené za rovnakých podmienok.
každý výrobca má iné nastavenie auta, iné palivo a kopu vecí modifikovaných
auto čo zajazdilo sqelý čas na Nordschleife má vždy od toho sériového poriadne ďaleko
takže celý ten cirkus a vzrušovanie sa nad časmi na severnej smičke je hovadina na n-tú
Avatar - iudex
7. 12. 2013 23:49
Re: Epic
Tož to si na správnej stránke. ;-)
7. 12. 2013 23:33
Re: jo, jo, jo
No pokud už musím a jsem přinucen ženou chodím do ikei na sušené brusinky. Jsou parádní a můj nepraktický sedan je uveze. >:D