Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren Sports Series: Nový model odhaluje příď a nůžkové dveře

David Bureš
Diskuze (0)
Chystaný McLaren Sports Series se stane základním modelem této britské značky. V hledáčku bude mít například Mercedes-AMG GT.

Automobilka McLaren aktuálně pracuje na novém modelu, který doplní stávající duo nabízených supersportů. Automobil, donedávna známý jako P13, výrobce zatím nazývá Sports Series. Novinka má být představena ve druhém čtvrtletí příštího roku.

McLaren začal nový model postupně odhalovat, novinku ukázal i na prvních dvou fotografiích. Na obou snímcích se objevuje zamaskovaný vůz, nicméně díky nim už máme alespoň základní představu o tvarech novinky.

Z fotografie přídě vyplývá, že svými křivkami Sports Series naváže na dražší model 650S, z něhož bude technicky vycházet. Automobil dostane k nebi otevírané dveře, stejně jako 650S i P1.

Automobilka již dříve potvrdila, že Sports Series bude postaveno na šasi z uhlíkových vláken a že se o jeho pohon postará vidlicový osmiválec uložený před zadní nápravou. Nebudeme daleko od pravdy, když řekneme, že se bude jednat o podladěnou verzi 3.8 V8 twin-turbo z 650S.

McLaren podle zprávy britského Autocaru zatím nerozhodl, jak se nový model bude jmenovat, v rámci jeho prezentace je aktuálně nazýván jako Sports Series. Automobilka si v minulosti nechala registrovat například označení Mergulho, Masta a Parabolica, což jsou jména slavných zatáček na závodních okruzích, tyto názvy ale mají být použity pro jiné účely než pro pojmenování auta. Spekuluje se nicméně o využití označení 500S po vzoru většího 650S, číslovka by opět odkazovala na výkon motoru vyjádřený v koních.

Nabídka nového modelu má čítat několik verzí. Kupé zřejmě doplní roadster a možná i odlehčené provedení. Kompletní modelová řada tohoto modelu má být podle magazínu Car představena do konce roku 2016.

David Bureš
Diskuze (0)