Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Menší sourozenec Enyaqu? Podívejte se, jak by vypadalo elektrické ID.3 od Škodovky

Jan Zajíc
Diskuze (18)

Novodobou elektrickou éru Volkswagenu odstartoval model ID.3, jenž se co nevidět dočká španělského ekvivalentu od Cupry. Jak by ale podobný kousek vypadal v podání mladoboleslavských?

Řekli byste, že od premiéry konceptu Volkswagen ID. uplynulo už pět let? Roku 2016 představila německá automobilka vizi kompaktního elektromobilu o velikosti Golfu postaveného na zcela nové platformě MEB. O tři roky později se na frankfurtském výstavišti ukázalo sériové auto, které jsme roku 2020 mohli prvně vyzkoušet.

„Trojku“ jen o pár měsíců později doplnilo větší SUV ID.4, navíc se elektrický kompakt brzy dočká španělského sourozence. Nejprve mělo jít o vůz se znáčky Seatu, v průběhu loňského roku se ale objevila informace, že uvedení elektromobilu na trh se zhostí sportovní značka Cupra.

Video se připravuje ...

To Škodovka má svůj první svébytný elektromobil v podobě Enyaqu a nic nenaznačuje tomu, že by sourozence pro ID.3 a el-Born chystala. Náš kolega Honza Lušovský se však nenechal odradit a díky své grafické zdatnosti nám ukazuje, jak by asi takový mladoboleslavský elektromobil vypadal, kdyby se do něj Škodovka přeci jen pustila.

Zatímco boční silueta původního „dárce“ nezapře, vpředu a vzadu už proporce mnohem více připomínají moderní škodovky. Přední maska má lamely pouze naznačené, stejně jako chromované lemování horní části. Vzadu zase najdeme typický nápis a diodovou světelnou techniku nápadně připomínající větší SUV Enyaq. Co myslíte, mělo by takové auto šanci na úspěch, nebo by se Škoda měla soustředit na jiné segmenty?

Jan Zajíc
Diskuze (18)

Doporučujeme

7. 4. 2021 12:50
Re: Fascinující EV, jejich nízké výrobní náklady
Muzes prosim rozebrat ty nizke naklady ?
7. 4. 2021 12:49
Re: EV jsou vyprodány
A procpak jsou vyprodany ? Protoze dotace. Bylo by zajimave zjistit, kolik jich upuje soukromnik vs firma.
Skonci dotace, skonci prodeje.
7. 4. 2021 10:34
Re: Meli by ozivit Skodu 105/ 120
Bohužel je to velmu přiléhavé označení české spodiny, která takového odporného vlastizrádného tvora podruhé zvolila do nejvyšší ústavní funkce. Tohoto velezrádce, který už zcela otevřeně místo své země prosazuje zájmy nepřátelského Putinostánu a neméně agresivních čínských komoušů, patří už jedině odvolat z funkce a postavit před soud. Nebo snad znáte nějakého jiného prezidenta na světě, který veřejně napadá tajnou službu své země a pošlapává její ústavu?!! Ještě nikdy od r. 1989 nebyla funkce prezidenta takto pošlapána a poplivána, jako za doby působení Zemana! :-O :-O :-O :no: :no: :no:
7. 4. 2021 09:25
Re: Enyaq Škodu nespasí
No ja nevim od kdy se zacal realne vyrabet? Na podzim jsem se zajimal o predvadeci jizdu, tvrdili ze maji kousek ve vyrobe a doted ho na prodejne nemaji. Myslim ze je dost zdrzely problemy se SW a nedostatek cipu a realna vyroba teprve zacne. Verim, ze v zapadni Evrope se bude prodavat velmi dobre.
7. 4. 2021 09:23
Re: Fascinující EV, jejich nízké výrobní náklady
Samsung, LG, ...