Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG CLA 35 oficiálně: Stylové kompaktní kupé už taky umí přes 300 koní

Stanislav Kolman
Diskuze (5)

Nabídka „malých“ AMG se rozrůstá o dalšího člena. Před veřejným debutem v New Yorku se oficiálně představuje kupé Mercedes-AMG CLA 35 s dvoulitrovým čtyřválcem a výkonem přes 300 koní.

Ani kompaktní modely stříbrných šípů nezůstávají ochuzeny o sportovní provedení AMG. Po ostřejším „áčku“ v karoserii hatchback i sedan přijíždí další atraktivní stroj: Mercedes-AMG CLA 35, tedy konkurent pro sedan Audi S3 či chystané BMW M230i Gran Coupe.

Video se připravuje ...

Novinka dostává stejnou pohonnou jednotku jako verze A35, tedy přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec s výkonem 225 kW (306 k) a 400 newtonmetry točivého momentu. Síla je posílána na všechna čtyři kola prostřednictvím sedmistupňové dvouspojkové převodovky. Z klidu na stovku vůz zrychluje 4,9 sekundy, je tedy jen o desetinku pomalejší než sedan A35. Shodná je i maximální rychlost, jež je elektronicky omezena na 250 km/h.

Vůz dostává vpředu zavěšení MacPherson, vzadu najdeme víceprvek. Podvozek lze vybavit adaptivními tlumiči se třemi úrovněmi tuhosti. Verze AMG není jen o silnějším motoru a sportovnějším vzhledu. Ladiči například použili více hliníku, aby zvýšili torzní tuhost karoserie

Exteriér se dočkal přepracovaného předního nárazníku s většími otvory pro přívod vzduchu či jiné masky chladiče. Jiný je také nárazník vzadu a dvě chromované koncovky výfuku. Všimnout si můžeme i decentního spoileru na víku zavazadelníku. Ve standardu přijede vůz na osmnáctipalcových kolech, devatenáctky budou za příplatek.

Uvnitř nebude samozřejmě chybět nejnovější verze multimediálního systému MBUX, který obsloužíte prostřednictvím dvou obrazovek namísto klasických budíků, jak tomu u moderních mercedesů bývá zvykem. Oproti klasickým šípům je tu navíc zobrazení s názvem Supersport, které poskytuje řidiči specifická data například při jízdě na okruhu. Navíc se posadí do sportovních sedaček.

Světu se novinka oficiálně představí na blížícím se autosalonu v New Yorku. AMG tímto ale rozhodně nekončí a pro model CLA připravuje ještě ostřejší variantu – CLA 45 má dorazit s výkonem okolo 400 koní, ale musíme si na něj počkat až do roku 2020.

Stanislav Kolman
Diskuze (5)

Doporučujeme

10. 4. 2019 10:36
Coupe
Nevím o jakém coupe tu píšete já tam vidím sedan.. Maximálně liftback
Avatar - CHerokee
9. 4. 2019 17:56
Re: urcite je to uz lepsie ako predchodca
Jasné, v Německu pro mladé a chudší. A souhlas vypadá lépe,mi se moc nelíbí zadek.
Avatar - iudex
9. 4. 2019 16:05
Re: urcite je to uz lepsie ako predchodca
Pre koho je CLA určené? Pre tých, ktorí by aj chceli väčší Mercedes (napr. CLS), ale nemajú naň. Takto majú baby-CLS, ktoré dobre vyzerá (rozhodne o triedu lepšie, ako minulogeneračný banán) a nestojí (na pomery prémie) majland. Ostatne pozri sa, koľko behá po cestách CLA minulej generácie, v mojom okolí je to jeden z najrozšírenejších modelov Mercedesu.
Avatar - 3_diamanty
9. 4. 2019 15:00
Re: urcite je to uz lepsie ako predchodca
kedy uz pojdu odkazy? nikdy?
Avatar - 3_diamanty
9. 4. 2019 14:59
urcite je to uz lepsie ako predchodca
ale stale sa nemozem zbavit dojmu ze aj nove CLA je dalsi "nosac" tvariaci sa ako kupe postaveny na malom razvore pritom s asivnymi megaprevismi... https://img2.auto.cz/img/29/full/5648928_.jpg .. urcite je to uz lepsie ako predosle CLA to uznavam... ale stale tu vidim akusi disproporciu... ktoru napriklad klasicke Cecko uz vobec nema... takisot sa pytam.. pre koho je CLA urcene? MB taketo paskvily za mna za potreby nema ale chapem ze biznis ani prach nesmrdia.. a aj zenam v tejto zltej iste takato radobypremiova predokolka ku kabelke z "krokousa" iste moc sekne >:-[]