Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG GT S a pořádná porce agresivity

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Mercedes-AMG GT S se u Mansory Design & Holding GmbH dočkal úpravy exteriéru i interiéru a rovněž techniky pod kapotou.

Mercedes-AMG GT S již při opouštění bran své mateřské automobilky patří k nepřehlédnutelným automobilovým skvostům, ale u Mansory Design & Holding GmbH se rozhodli, že jej udělají ještě výjimečnějším a pro ženevský autosalon si připravili jeho skutečně extrémní proměnu.

Kupé po zákroku úpravce na první pohled zaujme karoserií s řadou nových komponentů inspirovaných závodním GT3. Nová je vlastně většina povrchových panelů od přídě přes kapotu motoru, nové a nepřehlédnutelně rozšířené blatníky i prahy až po zadní nárazník s integrovaným difuzorem a pevný spoiler pod zadním oknem. Nezanedbatelný podíl na agresivnějším zevnějšku mají i nová 21-palcová kola.

Vedle karoserie byla věnována pozornost i technice. Ve své standardní podobě se Mercedes-AMG GT může pochlubit díky svému přeplňovanému čtyřlitrovému osmiválci výkonem 340 kW (462 k) a točivým momentem 600 N.m, což stačí k dosažení maximální rychlosti 304 km/h a akceleraci z 0 na 100 km/h za 4,0 s. V provedení S má kupé výkon 375 kW (510 k) a točivý moment 650 N.m. Tyto hodnoty stojí za rychlostí 310 km/h a zrychlením z 0 na 100 km/h za 3,8 s.

Za pomoci nových turbodmychadel, přepracovaného sání i výfukového systému a nového softwaru řídící jednotky se podařilo dosáhnout výkonu 537 kW (730 k). Tomuto výkonu odpovídají i úpravy provedené na zavěšení a odpružení kol. Výsledkem je Mercedes-AMG GT S, který zvládne akceleraci z 0 na 100 km/h za 3,4 s a dosahuje maximální rychlosti 330 km/h.

Výjimečnost vozu z dílen společnosti Mansory Design & Holding GmbH pak podtrhuje i provedení interiéru. Sportovní anatomická sedadla kupé jsou čalouněna kombinací černé, červené a bílé kůže. Stejný materiál je použit i na dalších částech interiéru, kde je navíc kombinován s prvky z uhlíkových vláken.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
1. 3. 2016 20:41
hrůza

strašný