Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Actros získal ocenění International Truck of the Year 2020

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Mercedes-Benz získala prestižní titul International Truck of the Year 2020 pro modernizovanou řadu těžkých nákladních vozidel Actros.

Titul International Truck of the Year je udělován od roku 1977 a jeho prvním držitelem byl Seddon Atkinson 200. O letošním vítězi rozhodovala odborná porota složená z 24 motoristických novinářů zastupujících 24 specializovaných magazínů z celé Evropy.

Porota při výběru nejlepšího nákladního automobilu zohledňuje inovace, ekonomiku provozu, dopad na životní prostředí, bezpečnost a v neposlední řadě i pohodlí řidičů na jejich dlouhých cestách.

Letošní vítěz Mercedes-Benz Actros měl na svém kontě celkem 121 bodů. Druhé místo získalo Iveco pro svou novou vlajkovou loď v podobě modelové řady S-Way, zatímco na třetí pozici skončila společnost Volvo Trucks s vozidly modelové řady FH se systémem I-Save.

Pro značku Mercedes-Benz se jedná již o desáté ocenění International Truck of the Year, z nichž pět připadá na modelovou řadu Actros a ta je získala v letech 1997, 2004, 2009, 2012 a 2020.

Porota v případě modernizovaného modelu Actros ocenila prostornou i ergonomicky dobře řešenou kabinou pro dálkovou dopravu a především nový asistenční systém Active Drive Assist, umožňující částečně automatizovanou jízdu a zvyšující bezpečnost jízdy i komfort obsluhy vozidla.

Profesor Dr. Uwe Baake, vedoucí vývoje ve společnosti Mercedes-Benz Trucks, převzal titul International Truck of the Year 2020 od předsedy mezinárodní poroty Gianenrica Griffiniho během tiskových dnů listopadové mezinárodní výstavy užitkových vozidel Solutrans pro silniční a městskou dopravu v Lyonu.

Zdroj: Daimler AG

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Doporučujeme