Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz pro Caravan Salon Düsseldorf 2016

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Automobilka Mercedes-Benz na letošním veletrhu Caravan Salon Düssledorf představí své aktuální sériové modely i obytné vestavby od společností Hymer a Terracamper.

Mercedes-Benz na 55. ročníku veletrhu Caravan Salon, pořádaném od 27. srpna do 4. září letošního roku v Düsseldorfu, vystavuje v hale 16. Na stánku německé značky budou prezentovány její vlastní modely Marco Polo a Marco Polo Activity.

Mercedes-Benz oba tyto modely vyvinul a vyrábí ve spolupráci s firmou Westfalia. Vozidla s tradičním označeními Marco Polo v případě třídy V a Marco Polo Activity pro vozy, jejichž základem je Vito mají být podle svého výrobce vhodné pro každodenní provoz podobně jako velká MPV a zároveň mají své posádce poskytovat komfort obytného vozu během delších výletů a dovolených.

Model Marco Polo má interiér navržený ve stylu moderního salonku. Dvojici samostatných a otočných předních sedadel spolu s dvoumístnou posuvnou a sklopnou lavicí doplňuje sklopný stolek, kuchyňský kout a samozřejmostí jsou lůžka pro čtveřici osob.

Model Marco Polo Activity sice postrádá kuchyňskou linku, ale na druhou stranu nabízí standardně prostor pro pětici cestujících. Dvojici předních sedadel totiž doplňuje rozměrná třímístná zadní lavice, která se může samozřejmě rozložit na pohodlné lužko pro trojici osob. Stejně jako verze Marco Polo je i Activity vybaveno zvedací střechou, pod níž je lužko pro další dva spáče.

Vedle této dvojice bude vystaven i model Marco Polo AMG Line a pozornost má přitahovat i trojice vozidel na základech modelů Sprinter, Vito a Citan, za jejichž vznikem stojí společnosti Hymer, Terracamper a 3DOG.

Provedení Marco Polo AMG Line je připraveno uspokojit zájemce o automobil se sportovnější vizáží exteriéru. To odpovídá provedení předního nárazníku s většími vstupy vzduchu, 19palcová kola či náznak difuzoru pod zádi. V interiéru pak mohou být použity prvky obložení se vzhledem uhlíkových vláken, chromované detaily a sportovní pedály. Vedle úprav vzhledu přináši AMG Line i tužší pružiny, snižující světlou výšku o 15 mm.

Největším zástupcem značky Mercedes-Benz prezentovaným na veletrhu přímo na jejím stánku se stane Hymercar Grand Canyon S. Tato obytná vestavba do karoserie modelu Sprinter se může pochlubit velmi dobře vybaveným kuchyňským koutem, toaletou i sprchovým koutem a nechybí ani rozměrné lůžko s délkou 195 cm a šířkou 140 cm.

Vansportcamper je úpravou modelu Vito a za jeho vznikem stojí společnosti Terracamper a Hartmann Tuning. První z nich se postarala o obytnou výbavu, zatímco druhá se postarala o úpravy karoserie v podobě předního spoileru, nástavců prahů, nové spodní části zadního nárazníku, litá kola a sportovní kola. Dílem Hartmann Tuning je pak i nové čalounění sedadel s diamantovým vzorem.

Nejmenší člen rodiny lehkých užitkových vozidel značky Mercedes-Benz se v Düsseldortu představí ve své osobní verzi a vlastně se jedná o naprosto sériový model Citan. Na střešním nosiči má ovšem umístěn pouhých 30 vysoký box, který lze proměnit v prostorný stan s integrovanou podlahou a lůžkem na střeše vozu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)