Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz rozjíždí novou válku s Volkswagenem

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Milovníci vysokovýkonných čtyřválců se mohou těšit na souboj o ten nejvýkonnější mezi divizí AMG a Volkswagenem.

Prémiový Mercedes-Benz se prostřednictvím modelu A 45 AMG vydal do vod, v nichž prozatím kralovaly méně prestižní značky, a rovnou jim vypálil rybník. To si ovšem nechce nechat líbit jeden ze zakládajících členů třídy hot-hatchů a připravuje odvetu.

Mercedes-Benz A 45 AMG má pod kapotou přeplňovaný řadový čtyřválec, který z objemu 2,0 l poskytuje výkon 265 kW (360 k) a točivý moment 450 N.m. Tyto hodnoty z něj dělají nejvýkonnější sériový čtyřválec současnosti.

Volkswagen ovšem připravuje konkurenci, kterou již světu ukázal v podobě konceptu Golf R400. Ten je vybaven dvoulitrovým benzinovým čtyřválcem TSI řady EA888 naladěným na výkon 294 kW (400 k) a točivý moment 450 N.m. Samotný koncern přitom již v Ženevě prostřednictvím konceptu Audi TT quattro sport concept předvedl, že tento motor může disponovat výkonem až 309 kW (420 k) a podle posledních zpráv se s podobnou hodnotou může objevit i sériový Golf R400.

Podle informací získaných australským serverem Drive přímo do Olivera Wiecha, manažera plánování výroby u AMG, je Mercedes-Benz prostřednictvím své sportovní divize sídlící v Affalterbachu připraven hájit svou pozici v honbě za nejvýkonnějším produkčním čtyřválcem.

Oliver Wiech sice popřel vývoj A 45 AMG Black Series, ale uvedl, že AMG neustále pracuje na vývoji svého nejvýkonnějšího čtyřválce, aby jej udržela na špici před konkurencí. Tím víceméně naznačil, že se Mercedes-Benz nechce nechat zahanbit Volkswagenem nebo jinou ze značek, které mají ve své nabídce hot-hatch.


Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Avatar - white label
4. 7. 2014 16:09
Re: a má to MB zapotřebí?
Zázemí - nezázemí, hlavně je to "ostuda" MB, že v tomto směru už soupeří pouze s mainstreamem. Proti R6 od BMW, ani R5 od Audi v této třídě nic podobného nemá.
To, že chce MB soupeřit (s R4) s VW, je pro VW naopak výborná reklama.
4. 7. 2014 12:47
Re: a má to MB zapotřebí?
jj
mediální masírka je děs, to pak je těžký rozeznat pravdu a lež ;-)

SVĚT JE ŠEDÝ DŽEKU ŠEDÝ

PS: to ste věděli že němčouři nemají elektriku? doufám že čeští vůdcové si s českou levnou elektřinou namakanou od našich pradědů si před nima nesednou naprdel ba či dokonce se nezkorumpujou ;-) aby zaprodali TO POSLEDNÍ CO ZBYLO ČESKÝ

>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
to ste věděli hej že na VW ŠKODĚ AUTO GERMANY je český jen Š
>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
Avatar - CHerokee
4. 7. 2014 10:05
Re: a má to MB zapotřebí?
Taky myslím. Se zázemím, jaké mají v Affalterbachu to je skutečně zábava. :-)
Avatar - S8
3. 7. 2014 19:08
Re: a má to MB zapotřebí?
Nemá, ale baví ho to... :-)
Avatar - donPedro
3. 7. 2014 18:23
Re: a má to MB zapotřebí?
Asi čeče ja čili ano, jináč by to myslím si nedělal ;-)