Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Sprinter v úpravě Hartmann pro instalatéry

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Německá společnost Hartmann Tuning v rámci svého individualizačního programu VanSports připravila jedinečný Mercedes-Benz Sprinter.

Spojení tuningu s lehkým užitkovým vozidlem, které i nadále slouží svému původnímu účelu nebývá příliš časté a většinou se navíc jedná o stroj, který zůstává ve službách svého úpravce.

Červený Sprinter se žlutými polepy, upozorňujícími na firmu se specializací na čištění potrubí, je ovšem tím výjimečným případem upravené dodávky, která je i nadále užitkovým vozidlem.

Tímto vozidlem, které podstoupilo úpravy v rámci individualizačního programu VanSports společnosti Hartmann Tuning, do nějž jsou zařazeny i další užitkové modely Mercedes-Benz, se stal Sprinter CDI 319 s dvojicí řad sedadel a nákladovým prostorem.

Karoserie dodávky je vylepšena za pomoci nových dílů v podobě nového předního nárazníku, nástavců prahů a upraveného zadního nárazníku. Další úpravy exteriéru představují sportovní pružiny, snižující světlou výšku a 20-palcová litá kola obutá do pneumatik Pirelli P Zero Nero o rozměrech 265/45 R20.

K nepříliš viditelným, ale rozhodně důležitým změnám patří posílený brzdový systém s šestipístkovými třmeny a brzdovými kotouči s vnitřním chlazením.

Interiér upraveného Sprinteru se pyšní kůží obšitým volantem, obložením některých části komponenty z uhlíkových vláken, čalouněním sedadel vpředu i vzadu černou kůží a skládacím stolkem před trojicí samostatných sedadel ve druhé řadě.

Systém kolejnic v podlaze zajišťuje více než dostatečnou variabilitu vnitřního prostoru v případě, že je potřeba vyjmout nebo posunout některé ze zadních sedadel.

V nákladovém prostoru jsou pak umístěny regály na nářadí i pracovní plocha a osvětlení zde zajišťují pásy LED, které jsou umístěny nad zadními bočními okny.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
25. 9. 2020 22:28
Instalatér
Jo to tedy máte pravdu, že toto auto je pro instalatéry. Třeba my jsme nedávno řešili prasklou hadičku u nás v kuchyni a zavolali jsme si instalatéra ( velice šikovný pán, doporučuji! jeho web https://jpilbauer.cz/…stalater_hrubes/ ) a přijel přesně v tomto autě. Takže na tomto článku asi něco opravdu bude :)
27. 12. 2014 10:53
hmmmm
hmmmm, konkurencni web o tom psal uz v srpnu... [odkaz]