Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz v roce 2015: GLC a GLE v červnu, C Coupé v listopadu

David Bureš
Diskuze (0)
Fanoušci Mercedesu se mohou těšit na příští rok. Stuttgartská značka chystá v roce 2015 přehršel novinek.

Mercedes-Benz chce v příštích letech rozšířit svoji nabídku, zároveň s tím dojde ke změně jmen některých modelů. První plody těchto plánů uvidíme již v roce 2015. Vyplývá to ze zprávy španělského serveru Coches.

Redaktor serveru se zúčastnil tiskové konference, na níž Mercedes odhalil modely, které představí v následujícím roce. V plánu je příchod 12 novinek. Mezi novinkami jsou nástupci stávajících aut, nové karosářské verze, modernizované modely nebo nové motorizace.

Na tři novinky se můžeme těšit v červnu. Mercedes tehdy začne prodávat model GLC, který se stane nástupcem dnešního GLK. Automobilka ke změně názvu tohoto hranatého SUV přistoupila kvůli zpřehlednění nabídky. Druhou červnovou novinkou se stane model GLE, který bude vlastně modernizovaná verze dnešního SUV ML. GLE bude prezentováno rovněž ve formě sportovněji laděného modelu GLE Coupé, kterým Mercedes bude chtít konkurovat BMW X6.

V listopadu 2015 se začne prodávat C Coupé. Dvoudveřová karosářská verze se má od sedanu výrazněji odlišit agresivními tvary. Příští rok se dočkáme i modernizované třídy A, současná generace tohoto hatchbacku se přitom vyrábí teprve od roku 2012.

Podobu dvou Mercedesů pro příští rok již známe. V březnu se začnou prodávat CLA Shooting Brake, Mercedes-AMG GT a Mercedes-Maybach S. První bude stylovým kompaktním kombi, druhý osmiválcovým sportovním kupé, třetí pak prodlouženou luxusní verzí třídy S.

Dočkáme se i rozšíření nabídky stávajících modelů. Třída C dostane v březnu plug-in hybridní verzi, třída V bude od dubna k dispozici s pohonem všech kol. Již v lednu bude na autosalonu v Detroitu odhalena podoba prvních modelů řady AMG Sport, která bude stupněm mezi základními Mercedesy a vrcholnými modely AMG. Jako prvních se dočkáme modelů C 450 AMG Sport a GLE 450 Coupe AMG Sport, které mají být poháněny zážehovým šestiválcem biturbo.

Novinky v příštím roce chystá také výrobce miniaut Smart. Na trh v dubnu dorazí otevřená verze, kterou v téže době doplní i sportovní model od Brabusu.

David Bureš
Diskuze (0)