Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Vans má pro letošní rok smělé plány

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Divize Mercedes-Benz Vans chce v letošním roce překonat svůj prodejní rekord z loňského roku a rovněž pokračovat ve své proměně z čistého výrobce vozidel na dodavatele kompletních řešení pro dopravu a mobilitu.

Divize Mercedes-Benz Vans předala zákazníkům za dvanáct měsíců roku 2017 téměř 401.000 nových vozidel, což představuje oproti roku 2016 navýšení o 12 procent a zároveň se má jednat o čtvrtý rekordní rok v pořadí. Výnosy se zvýšily o tři procenta na 13,2 miliardy eur oproti 12,8 miliardy eur za rok 2016.

Začátkem loňského roku divize Mercedes-Benz Vans oznámila, že hodlá v letech 2017 a 2018 investovat více než dvě miliardy eur do rozšíření a obnovy své modelové palety i do služeb pro koncové klienty a v tomto plánu podle svých nejnovějších oficiálních materiálů pokračuje.

Pro letošní rok se očekává výrazné navýšení prodejů především díky pick-upům třídy X, jichž bylo jen na evropském trhu od spuštění prodeje v listopadu 2017 do konce stejného roku dodáno přibližně 3300 exemplářů.

Vlajkovou lodí divize Mercedes-Benz Vans ovšem i nadále zůstává modelová řada Sprinter, která byla ve své nové generaci odhalena v únoru letošního roku a na trh má být uvedena v červnu. Právě od této novinky se očekávají nejvýraznější prodejní úspěchy, za nimiž má stát její moderní technika a především široká nabídka verzí s pohonem předních, zadních kol i všech kol.

Největším odběratelem nové generace vozidel řady Sprinter se má podle oficiálních materiálů divize Mercedes-Benz Vans stát společnost Hymer, s níž byla již uzavřena smlouva na dodávky podvozků s kabinami pro montáže obytných nástaveb. V letošním roce se má jednat o tisíce vozidel a v příštím roce se očekává další výrazné navýšení dodávek nové generace vozidel Sprinter společnosti Hymer.

V rámci strategie adVANce, zahrnující mimo jiné i vývoj a využití pokrokových řešení, se bude divize Mercedes-Benz Vans stále více věnovat problematice čistě elektřinou poháněných lehkých užitkových vozidel. První vlaštovkou v rámci současné strategie je model eVito, který byl představen na podzim roku 2017 a k zákazníkům zamíří ve druhé polovině letošního roku.

Mercedes-Benz Sprinter s elektrickým pohonem má následovat v roce 2019. Souběžně s uváděním elektromobilům na trh bude divize Mercedes-Benz Vans nabízet svým zákazníkům poradenství ohledně elektrifikace jejich flotily a související služby.

Pro zákazníky, kteří dosud nejsou přesvědčeni o tom, zda jsou elektřinou poháněna lehká užitková vozidla vhodná pro jejich obchodní operace, si divize Mercedes-Benz Vans připravila aplikaci eVAN Ready. Tato bezplatná aplikace pro chytré telefony zaznamenává skutečné trasy, po nichž se pohybují vozidla provozovatele, porovnává je s celou řadou parametrů modelu eVito i připravované novinky eSprinter a nabízí realistický profil jejich využití.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)