Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes CLA unikl na svět pár hodin před premiérou. Nepřipomíná vám něco?

Stanislav Kolman
Diskuze (25)
Původně jsme si na premiéru Mercedesu CLA měli počkat až na dnešní osmou hodinu večerní. Díky úniku z Austrálie se však s prvními snímky seznamujeme již nyní.

Stříbrné šípy si pro premiéru druhé generace modelu CLA vybraly poněkud netradiční místo. Nevsadily totiž na autosalon ani vlastní akci, ale veletrh CES v Las Vegas, jenž své brány otevře již dnes.

A určitě nebudete jediní, komu tato horká novinka připomíná sedan třídy A. Ve srovnání s předchůdcem si můžeme všimnout pozměněných světlometů a podle australských zdrojů jsou jiné i rozměry – CLA je prý o 48 mm delší, 53 mm širší a 2 mm nižší, o blíže nespecifikovanou hodnotu se pochopitelně natáhl i rozvor.

To ocení hlavně cestující na zadních sedadlech. Ti vpředu se zase mohou těšit z inovovaného multimediálního systému MBUX, který se prý naučil několika novým funkcím včetně propojení s chytrými hodinkami. Také seznam bezpečnostních prvků a asistentů bude košatější, nechybí nouzové brzdění, udržování jízdního pruhu či adaptivní tempomat.

Automobil je posazen na základech MFA2 a Mercedes na veletrh přiveze motorizaci CLA 250. Pod označením se ukrývá zážehový dvoulitrový čtyřválec s výkonem 165 kW a 349 N.m točivého momentu.

Na další podrobnosti si budeme muset počkat do osmé hodiny večerní, kdy proběhne oficiální premiéra německé novinky. A na oficiálním facebooku automobilky ji můžete sledovat online.

Stanislav Kolman
Diskuze (25)
Avatar - white label
8. 1. 2019 22:50
Re: Malý a ještě menší
Přesto s ním má MB poměrně velký úspěch, pak se člověk v principu nemůže divit ani tomu, kdo nám tu dneska vládne.
8. 1. 2019 21:14
Re: Malý a ještě menší
Ano souhlas. S tímto autem jsem vždycky tak trochu opovrhoval a říkal si, jestli má tohle MB zapotřebí. Lidi jsou spotřebitelé a technika ta důležitá...( ne displej či ambientni osvětlení) je nezajímá. :-(
8. 1. 2019 16:34
Re: Muze mi nekdo vysvetlit vyznam tohoto vozidla
Nemůže. Kromě lidí z Mercedesu tomu nikdo nerozumí, a ti zas na naše dikuze dlabou. >:-[]
8. 1. 2019 15:52
Muze mi nekdo vysvetlit vyznam tohoto vozidla
Kdyz je tam A classe Sedan ??
8. 1. 2019 15:51
Mno design mercedesu se mi docela libi
Ale ta uniformita uz zacina byt moc.

todle vypada jako zmenseny CLS, ktery vypada jako Acko.

C / E / S jsou si taky podobne.

Libi se mi, vlastne pokud bych mel model nizsi tridy nove A a CLA tak by mi nevadilo ze vypada stejne jako CLS, ale naopak by mi to asi vadilo.