Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Maybach se loučí s aktuální třídou S. Vzácnější limitku nenajdete

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Na první pohled vypadá možná trochu nenápadně, je však nesmírně drahá. A hádáme, že tahle edice na ceně ještě poroste.

Před časem se světu představil Mercedes-AMG S65 Final Edition, taková malá oslava na rozloučenou současné generace třídy S. Vzniklo celkem 130 exemplářů a mysleli jsme si, že ničeho exkluzivnějšího se už od této modelové řady nedočkáme.

Jenže se o slovo přihlásila společnost Maybach, která představuje ještě atraktivnější zboží pro movité sběratele. K mání je totiž Mercedes-Maybach S650 Night Edition, “absolutní vrchol luxusu” o patnácti kusech. Ani naspořené miliony vám tedy úplně nezaručí, že vůz bude stát před domem právě vám.

Video se připravuje ...

O pohon se stará ikonický šestilitrový dvanáctiválec naladěný na výkon 463 kW (630 k) a rovných 1000 newtonmetrů točivého momentu, na sériovou techniku se tedy nesáhlo. “Americkou stovku” (0-60 mil za hodinu) zvládne vůz za 4,6 sekundy a pokračovat může až na 250 km/h, kde se o slovo přihlásí omezovač.

Edice vzniká výhradně s černou karoserií, kterou si můžete prohlédnout v přiložené fotogalerii. Samozřejmostí je napěchovanost výbavou. Nechybí přední a zadní sedačky s vyhříváním, ventilací, ale i masážními funkcemi. Jízdní komfort zase zajišťuje vzduchové odpružení. Interiér sází na ty nejlepší materiály, prim hraje kůže a líbivé ozdobné dekory.

A cena? Ta odpovídá exkluzivitě Night Vision. Zájemci si musejí připravit minimálně 243.945 dolarů, což je v přepočtu něco přes 5,7 milionu korun. V USA je tato závěrečná edice ještě o 160 tisíc dražší než rozlučka od AMG, rozdíl oproti standardnímu Maybachu S650 je pak necelý milion.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme