Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes na vlně elektrifikace: Letos uvede hlavně plug-in hybridy

Stanislav Kolman
Diskuze (9)
Stříbrné šípy chtějí do konce roku představit deset elektrifikovaných novinek, přičemž nejčastěji půjde o auta s kabelem do zásuvky v zavazadelníku.

Již nyní nabízí automobilka Mercedes-Benz několik svých modelů s elektrifikovaným pohonem. Vzpomeňme třídu C, třídu E či třídu S, přičemž u některých svých řad nabízí značka plug-in hybridní pohon v kombinaci s benzinovým, nebo dieselovým motorem, což není obvyklé.

V příštích měsících se navíc nabídka rozroste o elektrifikovaná SUV GLC a GLE, jakož i o plug-in hybridní třídu A. Ta dostane do vínku zážehovou třináctistovku vyvíjenou společně s Renaultem. Kombinace s elektromotorem bude postupem času nabízena také v nové třídě B a sportovně-užitkovém GLB.

Do roku 2022 chce Mercedes nabízet elektrifikovanou verzi každého svého modelu. Ty budou rozděleny do tří vlastních kategorií: mild hybridy se 48V palubní sítí, plug-in hybridy a čistě elektrické modely, všechny zastřešené pod štítkem EQ.

Letošní ročník se tedy ponese hlavně v duchu plug-in hybridů, což prý může stávajícím zákazníkům automobilky ukázat výhody elektrifikovaných pohonů a přimět je ke koupi plug-in hybridního či elektrického vozu.

Stejného názoru je Claus Ehlers, šéf strategického týmu Mercedesu. Ten říká, že nikdo neví, jak rychle se elektromobily rozšíří ve velkém, tudíž v příštích letech bude hrát i nadále klíčovou roli spalovací motor, kterému mohou vypomoci právě elektromotory a baterie v útrobách.

Také stříbrné šípy mají určité číselné vyhlídky pro příští roky. Mercedes říká, že do roku 2025 bude 40 % nových prodaných vozů s plug-in hybridním, případně čistě elektrickým pohonem. Vzhledem k pozvolnému rozšiřování elektromobilů Němci očekávají, že z celkových prodejů bude elektromobilů 15 až 25 %.

Stanislav Kolman
Diskuze (9)
18. 2. 2019 19:25
Re: Za mě je plug in hybrid nejlepší kombinace
Trochu na pripomenutie:
6.12.2017
Mitsubishi Cross
H/K_svwet dnes 20:40
trefa
tak toto bude pravdepodobne novy kral v nepremiovej triede kompaktnejsich SUV okolo s dlzkou okolo 4,4-4,5m ... cakam megauspech...

H/K_svwet 13.07.2018 23:50
« Re: losi test
oba vozy su na tom slusne.... ale obecne o podvozku mitsu by som fakt nepochyboval... ani o motore ako takom... tu eclipse este narobi vrasky verim ze aj zvucnejsim a vacsim menam triedy ako nejaky karoq ...tento model od mitsu este prekvapi... vidim tu velke moznosti len to chce este cas .. stale je to este nove auto ktore mnohi moc nepoznaju ale casom spoznaju verim ... ( a rozbehne sa na jesen uz aj dizel )

eclipse je u mna novy lider segmentu .. a karoq tu vidim kdesi az kusok za nim [odkaz]

Nejaky tip ohladom sportovych vysledkov nemas? Ze by som stavil presne naopak, mas talent odhadnut situaciu uplne opacne.
18. 2. 2019 18:40
Re: Za mě je plug in hybrid nejlepší kombinace
No a nebo s obřím benzínem. Ve městě jedeš na elektřinu a venku nastartuješ monstrum... K tomu krouťákový vylepšení nízkých otáček, kde je benzín mrtvej.
PHEV je podle mého ideální varianta, Nevýhodou je jenom technická složitost.
18. 2. 2019 18:38
Re: Za mě je plug in hybrid nejlepší kombinace
GLE bude pravděpodobně s novou R6 benzínem a GLC s R4 dieselem i benzínem. MB do toho docela šlape...
Avatar - eLzyx
18. 2. 2019 18:09
Re: Za mě je plug in hybrid nejlepší kombinace
jestli to budou podobné plugin hybridy, co už Mercedes dělá, tak si to můžou nechat. Baterky to má jen na "vylepšení" emisních testů, reálná praktičnost a přínosnost nula
Avatar - WinDiesel
18. 2. 2019 17:41
Re: Za mě je plug in hybrid nejlepší kombinace
Mercedes E diesel-hybrid - ideální taxi-wagen >:D >:D >:D >:D >:D