Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes poodhaluje vlajkový Maybach S-Class, dorazí s motorem V12

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Maybach již brzy oslaví své stoleté výročí, ke kterému zákazníkům nadělí nový vlakový model s motorizací V12.

Automobilka Merceces-Benz připomněla blížící se stoleté výročí existence společnosti Maybach ukázkou nové vlajkové lodi. Snímek připravovaného modelu Mercedes-Maybach S-Class je přitom zajímavý minimálně ze dvou důvodů.

Tím prvním je dolní odraz nového Maybachu, ve kterém můžeme vidět jeho prapředka. Jedná se totiž o model Maybach W3, první sériový model značky – někdy označovaný také jako Maybach 22/70 PS W3, který se jako první sériový automobil značky vyráběl od roku 1921.

Druhou zajímavostí na snímku je pak malá plaketka na předním blatníku, která jasně naznačuje použití vidlicového dvanáctiválce pod kapotou. Ten už se sice v modelech Maybach pro roky 2020 objevoval, pro rok 2021 měl však vypadnout z nabídky, kde ho nahradila dvakrát přeplňovaná V8.

Automobilka zatím k nové pohonné jednotce pro vrcholný model neprozradila žádné detaily, obecně se však předpokládá, že půjde o 6,0litrový twin-turbo vidlicový dvanáctiválec. Motor by mohl být značen jako S650 nebo S680, jeho výkon by se měl pohybovat nad hranicí 600 koní a spolupracovat by měl se systémem pohonu všech kol 4Matic.

Video se připravuje ...

Pokud se potvrdí spekulace, že nové AMG S65 bude osmiválcový plug-in hybrid, pak by se vlajkový Mercedes-Maybach mohl stát jediným dvanáctiválcem v modelové řadě třídy S. O konkurenci však nebude mít nouzi.

Navzdory ustupující popularitě velkoobjemových motorů s dvanáctiválci a stále masivnější elektrifikaci totiž dvanáctiválce stále nabízí například Bentley Flying Spur, Rolls-Royce Ghost i tradiční rival v podobě BMW řady 7. Do hry by však podle spekulací mohl časem vstoupit i nový model Audi A8 Horch, opět s motorem W12.

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Doporučujeme

19. 4. 2021 14:09
Tablet :(
No v takom luxusnom aute by som cakal nejake pekne luxusne budiky, a nie lacny tablet :0
Avatar - white label
19. 4. 2021 00:07
Re: Patlanice
Jo, za nějakých dvacet let se o to ještě kolotočáři poperou...
Avatar - Machýrek
18. 4. 2021 23:14
Patlanice
No je to kolotoč takovej no.

V12 :yes:
18. 4. 2021 21:34
Re: Maybach
SUhlasim, ze to nie je zrovna pekne auto, ale myslim si, ze europan (zo svojim vkusom) nie je hlavna cielova zakaznicka skupina. Videl by som to skor na vzdialenejsiu cast Azie a Blizky vychod.
18. 4. 2021 21:11
Maybach
Dneska jsem potkal GLS Maybach, nejdřív jsem si myslel, že je to nějaká parodie na téma Lincoln, pak mi došlo, že je to moc hnusný i na to a hádal jsem nějakou úplnou čínu.. Todle je podobný. A to jsem si myslel, že nic ošklivějšího než 7er v týhle třídě už bejt nemůže..