Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MG 3: Čínský hatchback s britským designem a jménem

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Čínský koncern SAIC Motor na domácí autosalon v Šanghaji přivezl řadu nových modelů, mezi nimiž byl i malý hatchback MG3.

MG3 vychází z konceptu MG Zero, jehož premiéra se odehrála na loňském jarním autosalonu v Pekingu. V Šanghaji byl vystaven sériový model, jehož světová premiéra se odehrála již na konci loňského roku při Guangzhou International Motor Show.

Design sériového MG3 je stejně jako v případě konceptu Zero dílem britského studia sídlícího v Birminghamu. Pětidveřový hatchback s karoserií dlouho téměř čtyři metry má rozvor náprav 2520 mm a svými rozměry se přibližuje současným malým vozům, jako je například Ford Fiesta nebo Škoda Fabia.

Na čínském trhu je MG3 nabízeno od března letošního roku se dvěma zážehovými čtyřválcovými motory. Prvním z nich je 1,3 l o výkonu 50 kW (68 k), druhou a prozatím vrcholnou verzí je 1,5 l s výkonem 81 kW (110 k) a točivým momentem 135 Nm. Oba motory jsou k dispozici s manuální pětistupňovou nebo robotizovanou převodovkou.

Výkonnější motorizace s manuální převodovkou dosáhne maximální rychlosti 182 km/h a z 0 na 100 km/h akceleruje za 11,5 s.

Podle neoficiálních informací se má nabídka rozšířit o prozatím blíže nespecifikovaný turbodiesel a přeplňovanou verzi zážehového čtyřválce 1,5 l s výkonem okolo 116 kW (158 k).

Zájemci o malý hatchback mohou u čínských prodejců volit s celkem šesti stupňů výbavy, přičemž u nejvyšších verzí nechybí klimatizace, autorádio s CD i MP3 přehrávačem a USB port. Paleta laků karoserie nabízí osm odstínů a k dispozici je také individualizační program.

Ceny MG3 začínají na částce 69.700 čínských juanů (zhruba 177.000,- Kč) za motor 1,3 l a výkonější 1,5 l startuje od 83.700 činských juanů (okolo 212.000,- Kč).

O výrobě ve Velké Británii a prodeji na evropských trzích sice oficiální materiály prozatím nic neuvádějí, ale můžeme očekávat, že MG3 v nabídce doplní model MG6, jehož výroba se v Birminghamu rozběhla 13.dubna.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)