Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MG HS 1.5 TGI MT vs. SsangYong Korando 1.5 T-GDI MT – Parádu i v základu

Michal Dokoupil
Diskuze (0)

V nacpaném segmentu kompaktních SUV je letos šestým nejpopulárnějším modelem SsangYong Korando. Dokáže ho ohrozit nově příchozí MG HS? Zjišťovali jsme v testu, kde se proti sobě postavila auta v základních výbavách, a navíc z akčních ceníků.

Třída kompaktních SUV je naplněná k prasknutí - není tak úplně lehké přetáhnout zákazníky na svoji stranu. SsangYong Korando na to jde jednoduše, po Dacii je prostě nejlevnější. A lidé na to slyší, jak dokazují prodeje. Letos je se s 881 prodanými kusy na 20. místě žebříčku nejprodávanějších vozidel v Česku a i díky němu má značka už lepší prodeje (15. místo) než třeba Opel (16.), Volvo (17.), Citroën (18.) nebo Mazda (19.).

Nijak nepřekáží, že SsangYong si za předchozí dobu své existence v Česku jméno moc neudělal, několikrát změnil majitele a jeho současná přítomnost je již třetím pokusem zde prorazit. Letos mu přibyl další soupeř, který to také zkouší s přívětivou cenou.

Čínské MG HS se však až tolik nepodbízí, spíše než nízkou „cenou od“ se snaží do prodejních čísel zapsat poměrem cena/výbava. I MG má vlastně podobnou historii jako SsangYong. Na českém trhu už to dříve zkoušelo ještě jako součást koncernu Rover, mezitím párkrát změnilo majitele a dnes tu je v podstatě jako úplný nováček bez výhody zavedeného jména.

Zda to HS půjde v prodejích tak dobře jako menšímu ZS, které je letos zatím se 640 prodanými kusy 24. nejprodávanějším autem na českém trhu, se teprve ukáže. V nabídce je od února a zatím se jej udalo 185 kusů, což jej v žebříčku řadí na 93. místo a MG si zatím nárokuje celkově 20. místo mezi značkami. Oba vozy jsme proti sobě postavili do srovnávacího testu ještě předtím, než se SsangYong přejmenuje i u nás na KG Mobility a udělá nám z textu nepřehledný zmatek.

Video se připravuje ...

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Michal Dokoupil
Diskuze (0)

Doporučujeme