Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MG na autosalonu v Mnichově: Lidový elektromobil, populární SUV i sportovní Cyberster

Lukáš Volšický
Diskuze (16)

Letošní autosalon IAA Mobility 2023 je v plném proudu a představuje i znovuzrozenou britsko-čínskou značku MG. Do Mnichova přivezla sedm hlavních novinek, které zahrnují lidové modely i elektrický sporťák.

Mnichovský autosalon IAA Mobility 2023 začíná a už brzy si veřejnost prohlédne novinky dnešního automobilového průmyslu. Na výstavišti se prezentuje i znovuzrozená britsko-čínská značka MG Motor, která na svém stánku ukazuje hned sedm hlavních novinek. Do Mnichova přivezla dostupné lidové modely i inovativní čistě elektrický sportovní roadster, jakého se dokonce dočkáme i v Česku.

Nejvýznamnější novinkou MG v Mnichově nepochybně bude evropská premiéra sportovního roadsteru MG Cyberster. Ten je vůbec prvním roadsterem značky od devadesátých let, inspiruje se úspěšnou minulostí automobilky a současně ji otevírá novou éru. MG Láká na až 536 elektrických koní a 725 Nm, zrychlení z nuly na stovku za 3,2 sekundy.

Velkou hvězdou prezentace značky bude také nové MG4 Electric XPower, vrcholný model úspěšné řady MG4 Electric. Britsko-čínská automobilka udělala ze standardního elektromobilu rychlou bestii s výkonem 429 koní a zrychlením z nuly na stovku za 3,8 sekundy. Technologickou inovací vozu je systém Dynamic Cornering Control, vektorující točivý moment mezi všemi čtyřmi koly elektronickým diferenciálem a inteligentním řízením motoru.

Sportovní lifestyle, populární u dnešních zákazníků, slibuje i rychlé elektrické SUV MG Marvel R se třemi elektromotory pro pohon všech kol, silou 288 koní a zrychlením na stovku za 4,9 sekundy. Značka navíc uvádí, že ujede až 402 kilometrů na jedno nabití v cyklu WLTP. Spolu s ním se ukáže i první čistě elektrické kombi MG5 Electric s dojezdem 400 kilometrů na jedno nabití a velkým zavazadlovým prostorem.

Video se připravuje ...

Vrcholný výkonný elektromobil MG4 Electric XPower pak na autosalonu pochopitelně doplní i lidovější standardní verze MG4 Electric. S maximálním dojezdem až 579 kilometrů a rychlonabíjením na 80 procent kapacity za 26 minut je jedním z nejlákavějších elektromobilů na českém trhu, protože se u nás prodává se základní cenou od 779.960 Kč. Za necelý milion korun tak najdete lepší elektromobil jen těžko.

MG do Mnichova přiveze i populární kompaktní SUV MG HS v obou variantách s čistě spalovacím i plug-in hybridním pohonem. Standardní spalovací varianta HS je vybavena benzinovým motorem 1.5 TGI o 162 koních, zatímco hybridní EHS má elektrifikovanou jednotku s kombinovaným výkonem 258 koní.

České zastoupení britsko-čínské značky MG spolu se zahájením autosalonu IAA Mobility 2023 uvádí, že všechny představené modely se už velmi brzy začnou prodávat také v Česku na Slovensku. Jedinou výjimkou je sportovní SUV Marvel R, kterého se u nás zřejmě nedočkáme.

Lukáš Volšický
Diskuze (16)

Doporučujeme

7. 9. 2023 19:42
Re: Bohuzel
Za blbosť vraj postihnutý nemôže... V niečom má pravdu a niečo mu snáď časom docvakne.
Avatar - Barrichello
6. 9. 2023 10:12
Re: Bohuzel
To je, benzínové MG šlapou neskutečně, v srpnu 292 ks + 7 hybridů. Tvoje slavné elektriky 2 ks, to hádám že sou dealerský auta na autosalon :-) :-) :-) :-)
K tomu ještě 3 benzínový DongFengy :-)

Taky ti šlape obvyklé velesúěpšné duo Tesla S a X, každej v srpnu 1 ks :-) Front y se na to čekaj před autosalony a nikdo už nekupuje naftové a benzínové A8, BMW 7, Maserati, Rollsy, Bentley atd. Samý uvědomolí a eco frendly milionáři tady vid
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Avatar - Barrichello
6. 9. 2023 09:56
Re: Strčte si..
MG jezdí hafo, ptkávám je skoro denně, obšas jsou vidět i Dongfengy, ale všechno je to benzín, EV jsem viděl akorát jeden Dongfeng, jinak nic.
6. 9. 2023 08:45
Re: Bohuzel
Zo všetkých novopredaných aut v SR je asi 70% prihlásených na firmu, takže v takom prípade by sa EV nevymykali z priemeru.
Avatar - hugino
6. 9. 2023 08:12
Re: Bohuzel
Ale predajné čísla nových predaných EV v ČR alebo SR za rok stále nepustia . 2,5-3 % z novo predaných áut je minimum a z toho min. 70 % je prihlásených na firmy takže so súkromníkov si to môže alebo chce kúpiť len málokto. Tak nech to vizionárom naďalej bzučí mi ostatný 97 % ostávame pri ICE. :-) :-) :-)