Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mini Concept Detroit: třetí variace na téma nové Mini

Ondřej Láník
Diskuze (16)
Po frankfurtském konceptu Mini s karosérií kombi, se na podzim 2005 představila v Tokiu variace stejného vozu s britským nádechem, v kombinaci stříbrné barvy se světle zelenými doplňky. Detroit dostal třetí variaci na stejné téma.

Po neutrálním frankfurtském konceptu Mini s karosérií kombi, se na podzim 2005 představila v Tokiu variace stejného vozu s britským nádechem, piknikovou sadou a stolkem, to vše vyvedeno v kombinaci stříbrné barvy se světle zelenými doplňky. Detroit dostal třetí variaci na stejné téma. Představitelé automobilky navíc připustili, že se chystá nový model, a že tedy koncept je třeba brát vážně.

Mini Concept Detroit nepřináší příliš mnoho nového ve srovnání s dvěma předchozími studiemi. Místo zelené barvy zaujala na doplňcích karosérie a v interiéru tmavě modrá. Se stříbrnou karosérií kontrastují tmavě modrá kola, ani tentokrát nechybí postranní box nově s lyžařskými nezbytnostmi. Detroitský Mini je totiž zaměřen na zimní radovánky, takže na střechu designéři umístili do originálních nosičů lyže a v zavazadelníku čekají stylově navržené lyžáky.

Plaketa na masce připomíná sté výročí narození geniálního konstruktéra prvního Mini Sira Aleca Issigonise, které uplyne 18. listopadu 2006.

Ondřej Láník
Diskuze (16)