Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mini Countryman se dočkal lehké modernizace

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
První model britské značky s klasickou pětidveřovou karoserií a pohonem všech kol se po dvou letech na trhu dočkal prvního faceliftu.

Mini Countryman se představilo v roce 2010 a od té doby zastává roli největšího zástupce své značky. Zároveň je také jediným Mini, u nějž si lze připlatit za pohon všech kol a následně vyrazit do lehčího terénu.

Podzim letošního roku přináší pro modelovou řadu Countryman několik novinek, které jsou ale především kosmetického rázu.

V interiéru jsou nové ozdobné lišty kolem rychloměru a čtveřice výdechů ventilace na palubní desce. Tyto obroučky jsou nyní v černé barvě Carbon Black, který ve vnitřní části doplňuje lesklý černý kruh. Ten je chromovaný v kombinaci s příplatkovým paketem Chrome Line.

Největší změnou jsou nové výplně dveří s upravenými loketními opěrkami. Do nich se ze středové konzole přesunulo ovládání stahování oken včetně tlačítka pro deaktivaci otevírání zadních oken a ovládání vnějších zpětných zrcátek.

Mini Countryman bude od letošního podzimu standardně dodáváno s třímístným zadním sedadlem. Původně standardní provedení se dvěma samostatnými sedadly bude nyní k dispozici na přání a bez příplatku.

Spolu s výše zmíněnými úpravami došlo i na změny nabídky barev interiéru a také nastupují nové laky karoserie. Novinkou pro exteriér Countrymanu je metalický lak Brilliant Cooper a metalická červená Blazing Red.

Paleta pohonných jednotek pro nový modelový rok nabídne šestici motorizací. Pro standardní modely jsou určeny tři zážehové a tři vznětové motory s výkony od 66 kW (90 k) do 135 kW (184 k). Vrcholné provedení Mini John Cooper Works Countryman disponuje výkonem 160 kW (218 k) v kombinaci se standardně montovaným pohonem všech kol ALL4. Ten je za příplatek k dispozici i pro Cooper S, Cooper SD a Cooper D Countryman.

Standardem pro všechny verze je šestistupňová manuální převodovka, kterou může u všech provedení s výjimkou modelu One D Countryman nahradit šestistupňová automatická převodovka.

Mini uvádí, že již od letošního podzimu verze Mini One Countryman a Cooper Countryman s manuálním převodovkami splňují emisní normu EU6. Ta vstoupí v platnost v roce 2014.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
5. 11. 2012 10:29
design
Tato automobilka uz je designovo vycerpana a nema co ponuknut... dost blbe zalozit si celu tradiciu na jednom (v davnej minulosti) slavnom modeli, ktory teraz len nafukuju alebo obrusuju ;-\ Ale keby taketo zufalstvo predvadzalo Audi, to by tu bolo negativnych komentov... :-!