Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mini JCW Coupé: První fotografie bez kamufláže

David Bureš
Diskuze (12)
Mini zveřejnilo nové fotografie vrcholné verze svého chystaného modelu Coupé. Automobil už není zakryt kamufláží.

Automobilka Mini postupně oficiálně odhaluje svůj chystaný dvoumístný model Coupé, který bude představen na podzimním autosalonu ve Frankfurtu. Po fotografiích z testování, na kterých bylo Coupé ještě z části zakamuflováno, tu jsou první fotografie vrcholné varianty John Cooper Works Coupé bez kamufláže.

Oproti konceptu z roku 2009 se vzhled automobilu příliš nezměnil. Přídi však dominuje upravená čelní maska chladiče. Tři lamely byly nahrazeny mřížkou, známou z třídveřového Mini JCW.

Největší očekávání patřila řešení střechy, kterou Mini na testovaných exemplářích pravidelně zakrývala. Mini si s ní poradilo obstojně, opticky působí stejně jako na konceptu, je však umístěná výše. Zatímco výška konceptu byla 1.356 mm, sériové JCW na výšku měří 1.384 mm. Ostatní sériová Coupé budou podle Mini vysoké 1.378 mm.

Střecha byla podle Mini inspirovaná závodními helmami. Linie střechy zakončena střešním spoilerem. Další spoiler je umístěn na zádi. Ten se vysouvá při rychlostech nad 80 km/h, aby zvýšil přítlak na zadní nápravě.

Záď je prakticky totožná s konceptem, novinkou jsou však menší, černé koncovky výfuku.

JCW má být podle Mini standardně vybaveno aerodynamickým paketem, křivky ostatních provedení se tak od něj budou opticky lišit. Střecha bude lakována kontrastní barvou, kterou rovněž použijí „rychlé“ pruhy na kapotě a na zádi. Sloupky střechy budou lakovány antracitovou černou. Jak je však u Mini zvykem, v nabídce bude vysoká míra individualizace.

Interiér bude dvoumístný, Coupé je tak prvním automobilem s takovým uspořádáním v současné modelové řadě Mini. Sedadla budou sportovní.

Mini JCW Coupé na délku měří 3.734 mm, na šířku 1.683 mm a na výšku zmíněných 1.384 mm. Rozvor náprav je 2.467 mm. Rozvor a šířka jsou totožné s třídveřovým Mini.

JCW Coupé bude pohánět přeplňovaný 1,6litrový čtyřválec o výkonu 155 kW v 6000 min-1. Stejně výkonné jsou i ostatní modely JCW v nabídce Mini. Vrchol točivého momentu 260 Nm je k dispozici v 1850–5600, při zapnuté funkci Overboost krátkodobě vzroste na 280 Nm. Nejsilnější MINI Coupé zrychlí z 0-100 km/h za 6,4 s a jede až 240 km/h.¨

První seznámení s Mini Coupé máme již za sebou. V následujících dnech se můžete těšit na první jízdní dojmy.

Motor bude kombinován s šestistupňovým manuálem, síla motoru bude poháněna na přední kola. Ve výbavě dále nebude chybět start-stop systém a rekuperace brzdné energie.

V základní výbavě JCW nebude chybět elektrické nastavování zrcátek, parkovací senzory, výškově nastavitelná sedla, manuální klimatizace a rádio s MP3 přehrávačem a AUX vstupem.

Za příplatek budou xenonové světlomety, světla s černým podkladem, automatická klimatizace, rádio Harman Kardon Hi-Fi, Bluetooth připojení, USB přípojka a další prvky z nabídky Mini Yours.

David Bureš
Diskuze (12)
Avatar -
anonym
1. 12. 2011 16:00
Re: Náhodou
trojblik se dá nastavit v palubním počítači, je to celkem brnkačka...
23. 6. 2011 12:21
No fuj!
... tak já do toho nejdu... 8-s :no:
22. 6. 2011 10:00
Re: Náhodou
Presne tak, retro prvok tu nie je na mieste :no: Ale mini chyba vzdy nieco, napr.ako pisali na auto.cz v teste clubmanu trojblik.
21. 6. 2011 22:40
MINI-DÉMANT
:yes: :yes:
21. 6. 2011 20:26
Re: eeew
Jedine co tomu autu chyba je nahon na *! mne sa strasne paci :-)