Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mistr světa F1 se zbavuje moc hezkého auta. Nemáte zájem?

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Mistr světa formule 1 z roku 2009 Jenson Button se zbavuje svého upraveného Fordu Bronco.

Bývalý britský závodník v současnosti žije v Los Angeles ve Spojených státech amerických. A právě tam Bronco také prodává.

Auto původně z roku 1970 má za sebou rozsáhlou renovaci, a to v duchu restomod úpravy. Klasickou karoserii tak doplňuje řada vylepšení a modernější technika. Zajímavé také je, že terénní Ford je k mání s pouhými 170 mílemi, tedy 273 kilometry, na odometru. Button přitom vůz vlastní už zhruba čtyři roky.

Otevřené Bronco se chlubí tmavě modrou karoserií, červenými detaily na masce chladiče, nástavci blatníků a nějakými těmi offroadovými doplňky. K autu se skvěle hodí 17palcová tmavá kola obutá do 35palcových terénních pneumatik.

Další úpravy zahrnují zvýšený podvozek, tlumiče Bilstein a výkonnější brzdy Wilwood. O pohon se stará 4,9litrový zážehový osmiválec, spojený s třístupňovou automatickou převodovkou. Bronco má samozřejmě pohon všech kol.

Omlazením prošel také interiér: dobová sedadla dostala světlé kožené čalounění, nový audiosystém s velkou obrazovkou, startování tlačítkem a řadu různých vylepšení.

Ford Bronco Jensona Buttona se prodává prostřednictvím internetové aukce, která už brzy skončí. Tak jestli máte zájem, buďte ve střehu.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

18. 1. 2022 19:51
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste: http://www.fordauto.sk/