Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi Space Star má po faceliftu. Přinesl modernější vzhled a kvalitnější interiér

Stanislav Kolman
Diskuze (34)

Omlazovací procedura modelu Space Star se zaměřila především na vnější vzhled. Interiér se měnil jen lehce a má teď lepší infotainment.

Před pár dny jsme vás informovali o tom, že Mitsubishi Space Star se dočká faceliftu. Vůz je na našem trhu teprve od minulého léta, jinde ve světě se ale prodává již od roku 2012, takže už modernizaci potřeboval jako sůl.

A přišla právě teď. Přepracoval se hlavně vnější design, především příď. Ta dostává designové prvky jazyka Dynamic Shield a lépe tak zapadá do současného modelového portfolia Mitsubishi. Nechybí výrazná maska chladiče, ale ani nepřehlédnutelné chromové prvky kolem. Světelná technika vpředu i vzadu teď může být diodová. Kromě toho představují Japonci také zcela nová patnáctipalcová kola a dvě barvy: bílou a žlutou.

Novinek v interiéru není tolik. Mitsubishi zapracovalo především na použitých materiálech, přidalo měkčené plasty a nové čalounění pro nejvyšší výbavy. Za zmínku stojí ještě aktualizovaný multimediální systém se sedmipalcovou obrazovkou, jenž nově dokáže zrcadlit služby Apple CarPlay a Android Auto.

Mezi pohonnými jednotkami se žádné změny nekonají. Space Star i nadále pořídíte s litrovým motůrkem o výkonu 52 kW, případně silnější dvanáctistovkou (59 kW), jíž lze navíc párovat se samočinnou převodovkou CVT. Pokud vám z nějakého důvodu byla sympatičtější předchozí generace, můžete ji dnes koupit za akční cenu a ještě dostanete sadu zimních pneumatik zdarma.

Space Star je dnes pro Mitsubishi důležitější, než by se mohlo na první pohled zdát. Vždyť u nás jde o jediné auto značky, které nespadá do kategorie SUV či užitkových vozidel. V letošním roce jde se 167 kusy (1-10 2019) o čtvrté nejprodávanější mitsubishi. Lépe se daří Eclipse Crossu, Outlanderu a nestárnoucímu ASX.

Stanislav Kolman
Diskuze (34)
Avatar - lamal
19. 11. 2019 11:57
Re: Fejs
zalezi ... teraz vyzera k svetu a ma pouzitelny interier ak zostane cena... pasivna bezpecnost nie je spatna, je to relativne tuhe auto, takze stale lepsie ako napr. uz spominane dacie... oproti swiftu je to otazka, neviem ako su priestorovo zhodne
Avatar - lamal
19. 11. 2019 11:55
Re: minimitsu
ahaa zaujimave..
19. 11. 2019 06:23
Re: minimitsu
JJ, přesně, je to naprosto chlapské auto. Vyvážené proporce, hezky rozkročený postoj, pěkná kola hmotově fungující s karoserií, ostrý vzhled.
Opravdu nádhera na kolech. :yes:
Avatar - twistedTSD
18. 11. 2019 23:34
Fejs
Space Star potřeboval novou generaci, ne facelift. V plné palbě vypadá docela hezky, ale důvody, proč nevzít pravděpodobně mnohem dospělejší Swift, se hledají jen těžko.
Avatar - twistedTSD
18. 11. 2019 23:27
Re: Mitsu
Nemělo ASX skončit?