Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mopar vytvořil pro Fiat bezpečnostní balíček, slibuje likvidaci až 99 % bakterií

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Značka Mopar je spojována především s výkonnými speciály, nebo off-roadovými doplňky. Tentokrát ovšem zcela změnila svůj obor.

Automobilka Fiat totiž během nedávného on-line přenosu oznámila speciální balíček „D-Fence“, určený pro hybridní modely 500 a Panda, který by měl být schopen zlikvidovat až 99 % bakterií v interiéru vozu. A za jeho vývojem nestojí nikdo jiný, než právě Mopar.

Balíček D-Fence se skládá z několika komponent, přičemž jednou z nejdůležitějších je speciální kabinový filtr, který by měl tvořit pomyslnou hranici mezi interiérem a exteriérem vozu. Filtr by měl zachycovat 100 % alergenů a současně řadu dalších škodlivých částic.

Pro úpravu vzduchu, který se dostal do kabiny, pak vozy používají speciální čističku vzduchu, která je vybavena citlivým HEPA filtrem. Ten by měl zachycovat i mikroskopické částice, jako jsou pily nebo baterie. Bonusem je přitom možnost filtr z vozu demontovat a použít ho k čištění vzduchu i doma.

Zajímavým prvkem výbavy je ovšem i speciální UV lampa, která slibuje eliminaci až 99 % bakterií na povrchu. Automobilka přitom doporučuje využívat UV světlo na všechny povrchy, kterých se posádka často dotýká. Tedy například volant, sedadla, volič převodovky, atd.

Nejspíš každému je jasné, že ani sofistikovaná výbava vozu nemůže posádku spolehlivě uchránit před nákazou tolik diskutovaným novým koronavirem.  Olivier François, prezident automobilky Fiat, ovšem během tiskové konference uvedl, že: „Auto bude nyní, ještě více než dříve, zaměřené na pohodu těch, kteří ho využívají.

Balíčkem D-Fence ovšem příval zajímavých novinek neskončil. Protože si Fiat uvědomuje komplikovanost dnešní doby, zvláště po finanční stránce, připravil ve spolupráci s bankou FCA Bank speciální finanční zvýhodnění pro oba vozy.

Domácí zákazníci si tak budou moci pořídit klasický Fiat Panda již od 3 euro za den a Fiat Panda/500 Hybrid od 4 euro za den. Financování navíc nepožaduje žádnou platbu předem a první splátky mohou být odloženy až na příští rok.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme