Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mugen Honda Civic Type R

Michal Fokt
Diskuze (28)
Dvorní úpravce Hondy si vzal do parády v současnosti druhý nejvýkonnější sportovní vůz této značky.

Japonská verze Civicu Type R se od evropské výrazně liší. Nejen že vychází ze čtyřdveřového sedanu, ale také výkon atmosférického dvoulitru byl oproti evropské verzi zvýšen o 24 koní a celkové naladění vozu by mělo být směřováno sportovněji s ohledem na to, že bude tento vůz majiteli častěji využíván na okruhu. Ale přestože bude asi japonský CTR skutečný hardcore, automobilka musí hledět i na jeho relativní použitelnost v běžném životě, což s sebou určitě nese jisté kompromisy. Ty ale už asi nebude možné najít u úpravy tohoto vozu, kterou připravil Mugen.

Je poměrně překvapivé, že tentokrát Mugen nevěnoval až takovou pozornost změně vzhledu, příď je vylepšena pozměněnou lamelou v masce, nástavcem nárazníku a kapotou s otvory pro odvod horkého vzduchu z motorového prostoru. Profil zůstal nezměněn a na zádi najdete nenápadný difuzor a speciální křídlo na víku kufru. Sedadla můžete vyměnit za skořepinová, k mání je i hlavice řadicí páky a pomocná sada přístrojů s údaji o tlaku a teplotě oleje a chladicí kapaliny.

Více se ale úpravce vyřádil na zbytku auta, k mání je kit přímého sání, výfukové potrubí s výjimkou svodů, brzdové kotouče a dva typy brzdových destiček (sportovní a závodní). Jízdní vlastnosti zlepší sportovní podvozkový kit a koupit si můžete i sedmipaprsková kola Mugen. Nechybí ani vysokotlaký termostatický ventil chladicí soustavy a speciální olejový filtr, sportovní olej a brzdová kapalina.

Mezi čistě optické prvky stylingu patří značkový kryt ventilového víka motoru a víčko nádrže a v nabídce je i celá řada samolepek a dalších pro funkci auta trochu méně důležitých doplňků…

Michal Fokt
Diskuze (28)
25. 4. 2007 19:34
Re: OT
Zkouseji to v F1, ale moc jim to nejde >:-[] .
Avatar - SpiderJ
25. 4. 2007 19:27
Re: OT
TAK UŽ TO KOUKEJ SEPSAT!!!!! ;-) ;-) :yes: :yes: prosííííííím 8-s
Avatar - SpiderJ
25. 4. 2007 19:26
Re: OT
...právě je projíždim >:D
Avatar - King
25. 4. 2007 13:45
Re: OT
No, úplně se vším nesouhlasím, ale obecně je vystihnutý velmi dobře. :yes: CTR přetáčivost při ubrání plynu vůbec nezná. Co konkrétně chceš porovnat s 6G? Je to nebe a dudy. ;-) Vývoj nezastavíš, je to rozdíl dvou generací a navíc sportovní verze. :-)
Avatar - King
25. 4. 2007 13:42
Re: OT
S Type S jsem zatím neměl možnost, ale pokud nutně nepotřebuješ 5 dveří, asi bude lepší volba co se svezení týče. Čekací doby už se zkrátily na minimum, déle je třeba čekat prakticky pouze na 1.8 Sport, to je v Evropě největší hit, ale ani tam už to není půl roku, přesné číslo nevím. Ostatní verze už se pohybují v rozmezí pár týdnů.