Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Muzeum Ferrari roste a otevírá nové prostory i výstavy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Ferrari oslavuje 70 let své existence a jeho tovární muzeum této skutečnosti využívá k rozšíření svých výstavních prostor a zahájení dvojice výstav.

Tovární muzeum značky Ferrari v Maranellu otevřelo 25. května letošního roku během slavnostního ceremoniálu, jehož se účastnili generální ředitel Ferrari Sergio Marchionne, viceprezident Piero Ferrari, ředitel londýnského muzea designu Deyan Sudjic a starosta města Maranello Massimiliano Morini, své nové výstavní prostory a dvě výstavy.

Návštěvnost muzea slavné italské automobilky v Maranellu stále stoupá a v loňském roce jeho branami prošlo 344.000 návštěvníků. Muzeum se i díky tomu rozhodlo rozšířit své výstavní prostory o více než 600 m2. Nové křídlo expozice navazující na dosavadní strukturu muzea rozšiřuje jeho plochu na 4100 m2.

Vedle rozšíření výstavních sálů byl vybudován i nový multifunkční prostor pro různé kulturní akce o rozloze kolem 300 m2, který pojme až 250 osob. Nového řešení se dočkalo i občerstvení a obchod se značkovými suvenýry.

Spolu s otevřením nových prostor zahájilo muzeum i dvojici nových výstav. První z nich je pojmenovávána Under the Skin a zaměřuje se na vývoj techniky i designu vozů značky Ferrari od jejího prvního typu 125 S až po současnost prostřednictvím vystavených vozů, motorů, výkresů i modelů dokumentujících proměny designových stylů.

Druhá výstava je pojmenována Infiniti Red a oslavuje 70 let existence samotné značky. Součástí této výstavy je přehlídka významných silničních i závodních vozů Ferrari, z nichž lze zmínit například monopost 500 F2, s nímž Alberto Ascari získal první mistrovský titul v roce 1952 či výjimečné modely F50 a Enzo.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)