Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MV Agusta vydražila supersport F3 800 za 2,5 milionu. Pro dobrou věc

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

MV Agusta darovala speciální exemplář modelu F3 800 do aukce pro UNICEF. Výjimečný stroj v barvách této organizace byl vydražen za více než 2,5 milionu korun.

MV Agusta se zařadila mezi společnosti, které podporují UNICEF (Dětský fond OSN). Tato nezisková organizace pracuje ve více než 190 zemích a oblastech světa, kde ve spolupráci s národními vládami příslušných zemí a s místními organizacemi rozvíjí a podporuje dlouhodobé programy pomoci dětem v nouzi.

Podpora pro UNICEF ze strany italského výrobce motocyklů spočívala v poskytnutí speciálního exempláře modelu F3 800 v barvách organizace do její charitativní aukce. Tento jedinečný stroj v ní byl vydražen za částku přesahující v přepočtu 2,5 milionu korun. Standardní model F3 800, který se od exempláře pro UNICEF liší prakticky jen barevným provedením má na českém trhu stanovenu cenu 449.000 Kč.

Štědrý dárce nicméně získal výjimečný motocykl a především přispěl organizaci UNICEF skutečně výraznou finanční částkou. Za své peníze vedle dobrého pocitu z pomoci dětem získal stroj v jedinečné barevné kombinaci, který nemá obdoby.

Pod kapotami v kombinaci bílé a modré barvy se pak ukrývá vynikající silniční motocykl, jehož řadový tříválec o objemu 798 cm3 disponuje nejvyšším výkonem 108,8 kW (148 k) při 13.000 otáčkách za minutu a točivým momentem 88 N.m při 10.600 otáčkách za minutu. Tyto hodnoty míří k zadnímu kolu prostřednictvím šestistupňové převodovky a MV Agusta F3 800 i díky nim může dosahovat maximální rychlosti přes 240 km/h.  

Zdroj: MV AGUSTA Motor S.p.A

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Doporučujeme