Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na jednom parkovišti se sešlo rekordních 1.751 Subaru

Mirek Mazal
Diskuze (3)

Nový rekord byl zapsán do Guinessovy knihy, a ještě se podařilo zajistit nakrmení půl milionu jedinců. První říjnový víkend se majitelé Subaru předvedli v tom nejlepším světle.

Majitelé automobilů značky Subaru jsou jednou z nejucelenějších komunit. Družní vlastníci si mohou podat ruce například s přívrženci Alfy Romeo, kteří na sebe rádi mávají. Pozdravy na cestách se praktikují i mezi Subaristy a ti svoji věrnost dokázali dokonce zapsat do Guinessovy knihy rekordů. Encyklopedie je necelý měsíc rozšířena o rekordní sraz japonských aut totožného původu.

Do Kalifornie v rámci festivalu Subaru Tecnica International Subiefest zavítalo závratné množství vozidel Subaru. Pořadatelé si věřili na dva tisíce kusů, přesto nemohli být zklamání, když registraci podstoupilo dohromady 1.751 exemplářů Subaru.

Nikdy nikde nebylo v jednu chvíli více verzí typických kvůli pohonu všech kol, plochému motoru a sportovním úspěchům v rallye. Dosavadní prvenství patřilo geograficky do Ruska, kde se před pěti lety sešlo 549 aut, ovšem 4. října 2020 nebylo pochyb americkém překonání zdánlivě nemožného.

 „Zvládli jsme to! Moc děkujeme 1 751 členům rodiny Subaru, kteří nám pomohli,“ rozplývali se pořadatelé svírající v rukou oficiální uznání Guinessova rekordu. Nejdůležitějším přípravným procesem bylo pozvat dostatečné množství jedinců, zařídit velké parkoviště a informovat rozhodčí. Událost vyšla prakticky na jedničku a centrem dění se stal asi šedesátihektarový kulturní areál OC Fair & Expo Center ve městě Costa Mesa.

Video se připravuje ...

Každé auto za pět dolarů

Tisíce návštěvníků byly využity také k charitativním účelům. U příležitosti setkání modro-zlaté komunity byly vybírány příspěvky určené pro dvě potravinové banky v USA. Peníze putovaly na účty Los Angeles Regional Food Bank a Second Harvest Food Bank of Orange County. Organizátoři poprosili majitele každého auta rekordního seznamu o darování minimálně pěti dolarů (116 Kč) do společné kasy.

Vybráno tak bylo nejméně 8.755 dolarů (203 tisíc Kč) při počítání minimálního přispění a pouze za každé přihlášené auto, skutečnost bude daleko vyšší. Odhadem se z víkendové sbírky nají půl milionu hladových krků. „Všichni v této těžké době hledáme stabilitu v našem každodenním životě. Doufáme, že prostřednictvím tohoto daru společnosti Feeding America můžeme poskytnout komfort jídla lidem, kteří v Americe bojují s hladem. Všichni musíme zůstat v bezpečí, ale pamatujme na pomoc ostatním, kdekoliv můžeme,“ okomentoval výtěžek Alan Bethk, viceprezident marketingu Subaru of America.

Video se připravuje ...

Kromě dobrosrdečného záměru se povedlo připomenout, kde žije nepočetnější obecenstvo věrné Subaru. Americká divize Subaru je ráda za povedený pokus, protože nikam jinam rekord prý nepatří. Nejvíce automobilů značka prodá v USA (zhruba 60 %), proto zápis do knihy rekordů nemůže mít jinou místní příslušnost.

Zástupci automobilky odměnili přítomnost početné reprezentace ukázkou maskovaného prototypu Subaru BRZ modelového roku 2022. Celosvětová premiéra je v plánu až na podzim, přesto někteří mohli za oponou Subiefestu detailně nastudovat proporce vyhlíženého kupé pro konzervativnější řidiče. Sportovně založený model tak může příště doplnit verze Foresterů, Outbacků, Crosstreků, WRX, WRX STI, které se první říjnový víkend sešly na předměstí Los Angeles.

Mirek Mazal
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - Stejsn
23. 10. 2020 12:27
parkoviště
Na těch záběrech z výšky je na tom parkovišti sotva pár desítek aut, tak nevím.
23. 10. 2020 10:33
Re: Hmm....
Jako pozitivní vidím, že tam vypustili spousty krásných emisí všeho druhu ;-) Musela to být parádní podívaná :yes:
22. 10. 2020 20:18
Hmm....
...tak pokud by se tato akce konala v Evropě, mohli tam subaristé hnedle uspořádat tryznu za likvidaci sportovního charakteru vozů této značky (s jedinou výjimkou kupé BRZ). Tedy alespoň co se týče nabídky na evropském trhu. :-( :no: :no: :no: