Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na kvalitu Renaultu Talisman dohlíží Daimler

Jan Mička
Diskuze (97)
Uvedení nové vlajkové lodi je pro každou automobilku velká věc. U Renaultu byli tak důslední, že nechali prověřit kvalitu výroby modelu Talisman od Daimleru.

Pro Renault je příchod modelu Talisman důležitý už s ohledem na názvosloví. Vlajková loď francouzské automobilky totiž po tři generace nesla název Laguna, a proto je teď nyní třeba dokázat, že změna jména měla smysl. Podle prvních ohlasů se automobil povětšinou velmi libí, osobní zkušenost však vydá za mnohem více.

Renault si je tohoto faktu velmi dobře vědom a v rámci jistoty pozval do továrny v Douai tým odborníků od Daimleru, aby zhodnotili kvalitu výroby a samotného výrobku. Automobilka ostatně tvrdí, že byl vůz navržen pro kvalitu, a velký důraz se kladl na povrchovou úpravu. Nejde však o to, že by experti z Německa přijeli zkontrolovat, jak se zachází z jejich díly. Podle dostupných informací totiž Renault Talisman žádné komponenty Mercedes-Benzu neobsahuje.

Jak jsme uvedli již ve včerejším článku, odbude si nový Renault Talisman světovou premiéru na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Nabízen bude v liniích Life, Zen, Bussiness, Intens a luxusní Initiale Paris, která je dostupná také pro nový Espace. V první fázi se pod kapotou objeví trojice šestnáctistovek (jedna benzinová, dvě vznětové) o výkonech od 130 do 200 koní. Později je doplní zážehový agregát TCe 150 (110 kW) a vznětové dCi 110 (81 kW). Prodej vozu bude zahájen koncem letošního roku.

Jan Mička
Diskuze (97)
9. 7. 2015 06:33
Re: Za 450k Mercedes CLS 2008500, 387koní,AMG
ano urcite ma to auto najazdene 90 000km. Kazdy majitel, ci uz firma, alebo sukromnik urcite caka na ten obchod svojho zivota, ked si kupi auto za minimalne 60 000eur, najazdi na nom 90 000km tj 13000km rocne(viac najazdia ludia na fabiach) a potom ho streli do Aciek za par supov.
Utekaj si to rychlo kupit, to je tak vyborny deal, ze sa divim, ze to vobec prezentujes na internete.
9. 7. 2015 06:26
Re: Konečně !
nahodou, su to pekny parik, maros ma uz aj zavoj
9. 7. 2015 06:19
Re: Konečně !
nie je motor ako motor, aj ten isty motor ak zle umiestnis, tak bude ma tinu spolahlivost, napriklad staci horsie chaldenie, alebo nestastne umiestneny kablovy zvazok pod EGr ventil, ako bol v lagune 2.....
Alebo staci pouzit vinou managementu nespravny olej, ako ford do 1,6tdci a potom sa motor karbonuje, odchadzaju turba, atd... Hlavne ze sa to potom zvaluje na francuzov, pricom tento motor si ako psa tak aj ford objednavaju diely a montuju zvlast, spolocny bol len vyvoj.
Avatar - miromen
8. 7. 2015 13:56
Re: Konečně !
No upřimně čekal bys sam od sebe jiny vysledek ? Vybirat auto a zrovna mezi VW a Renaultem. Už to mi zavani nějakou levarnou. A to že samozřejmě "byl" Renault jasna volba tak to by ani jinak dopadnout nemohlo.
Avatar - rohYpnol
8. 7. 2015 13:54
Re: Konečně !
tak se klidně definuj líp, já tě opravdu neznám (díky bohu) >:-[]