Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na prodej je Škoda Superb s výkonem přes 500 koní. Co říkáte na cenu?

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Sháníte Škodu Superb Combi, ale i nejvýkonnější verze vám připadá pomalá?

Pak by vás mohl zajímat kombík, který jsme objevili na prodej v Polsku. Jestli je pravda, co o něm tvrdí současný majitel, mělo by jít o jeden z nejvýkonnějších a nejrychlejších superbů v Evropě.

Vůz s přeplňovaným zážehovým dvoulitrem, poprvé registrovaný v lednu roku 2017, totiž prošel řadou úprav u společnosti Compsport. Výsledkem má být na brzdě potvrzený maximální výkon 370 kW - tedy 503 koní.

Modifikace zahrnují nové turbodmychadlo, instalaci dvouspojkové převodovky DQ500 z Audi RS 3, nový výfukový systém s černými koncovkami, vylepšené chlazení a spoustu dalších věcí či nových "performance" dílů. Podvozek je od KW, 20palcová kola od firmy Motec, přední brzdy tvoří 380mm kotouče a šestipístkové třmeny od WRK Brakes. Vzadu jsou sériové třmeny a 355mm kotouče.

Vůz dostal také několik sportovních doplňků karoserie, nový volant čalouněný Alcantarou a nový audio systém. Prodejce tvrdí, že ho všechny úpravy stály skoro 600 tisíc korun.

Bohužel však neuvádí, jakou tenhle modifikovaný kombík, vycházející z provedení Sportline, nabízí dynamiku. V inzerátu jen píše, že skvěle poslouží jako pohodlné a tiché auto na každý den, ale v případě potřeby se dokáže proměnit v impozantně rychlý a trochu hlučnější vůz. Na odometru je aktuálně zhruba 80 tisíc kilometrů.

A cena? Majitel žádá 37 tisíc eur, tedy v přepočtu asi 920 tisíc korun. Je ale údajně otevřený rozumné dohodě.

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Doporučujeme