Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na prodej je úžasné Porsche 356 B Carrera 2 GS. Mnoho dražších vozů stejné značky nenajdete

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Jestli máte rádi automobilku Porsche a především její historii, možná se po přečtení tohoto článku začnete shánět po penězích. Ale budete jich potřebovat hodně.

Na serveru eBay se totiž objevilo na prodej vzácné Porsche 356 B Carrera 2 GS Cabriolet z roku 1963 - navíc v dokonalém stavu.

Tohle provedení přitom lze považovat za vrcholnou verzi 356 své doby. Pod kapotou totiž nemělo jedna-šestku, ale dvoulitrový čtyřválec, samozřejmě plochý, o výkonu 150 koní. Spárovaná s ním byla čtyřstupňová manuální převodovka.

Mezi roky 1960 a 1963 podle dostupných informací vzniklo jen 67 exemplářů varianty 356 B Carrera 2 GS Cabriolet, z nich 22 Porsche vyrobilo v už zmíněném roce 1963. A pouze dva kusy dostaly červený lak Signal Red a černý interiér.

Vůz, který je na prodej v americkém Saint Ann v Missouri, je navíc originální, jak to jen jde. Sedí všechny díly, všechna čísla a nový majitel dokonce dostane původní uživatelskou příručku a řadu dalších dokumentů.

Zajímavé také je, že než se Porsche dostalo k současnému majiteli, který ho tedy prodává, strávilo celý život v Evropě. V roce 2017 také prošlo pečlivou, ale ohleduplnou renovací. Na tachometru aktuálně svítí 104.513 km.

A cena? Úžasnou 356 můžete mít okamžitě za 1.499.900 dolarů, což je v přepočtu asi 34,4 milionu korun. Lze si ale také přihodit a doufat - začíná se ovšem na 31,6 mil. Kč.

Rychlý pohled na nabídku na eBay pak odhalí, že dražší Porsche k mání na tomto serveru nenajdete.

Pro zajímavost jsme se ještě podívali do evropské inzerce, kde jsme přece jen dražší poršátka objevili. Ale nebylo jich moc - a většinou šlo o moderní hybridní Porsche 918 Spyder.

Stejný model je i nejdražším ojetým vozem této značky v kontinentální Evropě. Za zajímavě zbarvené Porsche 918 Spyder s paketem Weissach si jeden prodejce v Norsku žádá 47 milionů korun.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme