Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Našla se auta z Afrického speciálu Top Gearu. Podívejte se, jak dopadla

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Pamatujete si na dvoudílný Africký speciál pořadu Top Gear? Podívejte se, jak dopadla auta, která se v něm objevila.

Africký speciál se poprvé na televizních obrazovkách objevil 3. března 2013 - ano, opravdu je to už 10 let. O týden později pak BBC odvysílala druhý díl.

Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May v těchto epizodách hledají pramen řeky Nil a navštíví Ugandu, Rwandu a Tanzanii. Společnost jim samozřejmě kromě filmového štábu dělají auta, konkrétně ojeté kombíky s cenou do 1500 britských liber.

Video se připravuje ...

Clarkson si vybral BMW 528i Touring, Hammond zvolil Subaru Impreza WRX a May překvapil nákupem sportovně laděného Volva 850 R. A jako náhradní vozidlo, kdyby se některé z uvedené trojice auto porouchalo, měl posloužit Ford Scorpio. Pochopitelně opět v provedení kombi.

Všechny vozy si během cesty v Africe užily své, jak už to tak v cestovatelských speciálech Top Gearu bývalo obvyklé. Jak ale skončily po natáčení?

Podle informací, které se nedávno objevily na sociální síti Reddit, všechny automobily přežily. A jeden snad dokonce stále jezdí. Po vozech pátral uživatel vystupující pod přezdívkou Background_Advance77, který tvrdí, že měl možnost spojit se se zaměstnancem společnosti, jež pomáhala BBC s natáčením. Tento člověk pak nadšence přivedl k jinému členovi štábu, mechanikovi, který o autech věděl víc.

Nakonec se Background_Advance77 ke všem vozům z Afrického speciálu dostal.  Na Redditu nejprve publikoval fotografie Volva a Fordu, později přidal také BMW. A nakonec i Subaru.

Všechny vozy se podle něj nacházejí v Ugandě. Volvo a Ford jsou odstavené vedle sebe, BMW se nachází v jiném městě. Jestli jsou na dostupných obrázcích skutečně exempláře z Top Gearu, pak je zřejmé, že po natáčení prošly úpravami, které je vrátily zpět do víceméně původní podoby.

Volvo na pohled nevypadá příliš dobře, motor ale prý údajně funguje. Ford měl být vytažen z vody, takže pojízdný zřejmě nebude. A BMW také nevypadá, že by v poslední době jezdilo.

Poslední zpráva se týká Subaru, to bylo objeveno nedávno v hlavním městě Ugandy, v Kampale. Impreza vyhlíží ze všech vozu nejlépe a nejvíce zachovale. Její majitel ji prý dokonce stále používá!

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme