Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Našli jsme nejošklivější Škodu Octavia v historii. I nová vypadá jako po bouračce

Jan Zajíc
Diskuze (12)

Třikrát ověřujeme, jestli nejde o nějaký aprílový žertík. Kdepak, tuto Octavii někdo myslí smrtelně vážně a domů si ji můžete pořídit i vy.

V naší kotlině je Škoda Octavia častým terčem nejrůznějších tuningových úprav, zejména pak v první generaci. Na silnici už jsme potkali ledacos, a tak jsme si mysleli, že v případě českého bestselleru už nás nemá co překvapit.

Škoda Octavia RS 2020 v měřítku 1:12: Nepochopitelný tuning pokus

Ale kdeže. V inzerci na nás vyskočila Octavia čtvrté generace, která opravdu nemá obdoby. Jak už jste asi poznali z přiložené fotogalerie, není to plnohodnotné auto, ale model v měřítku 1:12. Informace o produktu říká, že jde o Octavii RS modelového roku 2020 v modré barvě, kterou dobře známe i ze skutečného „eresa“. Do této chvíle je všechno v pořádku.

Video se připravuje ...

Když se ale podíváme na design modelu, říkáme si, jestli tvůrci interně uzavřeli sázku o tom, co všechno jim může projít, nebo byli při navrhování tohoto konkrétního modelu prostě jen v dobrém rozmaru. Dost možná autor dostal před časem padáka a tímto se chtěl svému zaměstnavateli pomstít… těžko říct. Ostatní modely od stejné společnosti přitom kopírují realitu vcelku věrně.

Cena téměř 3 000 Kč a oficiální licence Škoda Auto

Buď jak buď, model nemá s reálným autem vyjma loga snad nic společného. Přední partie vypadá jako po bouračce, neodpovídá ani silueta či záď. Těžko byste v daném produktu čtyřkovou Octavii rozpoznali. Modelu budiž k dobru, že umí alespoň zatáčet volantem a má otevírací kapotu i zavazadlový prostor.

Hranatá Octavia se prodává za necelé tři tisíce korun a je až k neuvěření, že stavebnice je vyrobena pod oficiální licencí Škoda Auto.

Jan Zajíc
Diskuze (12)

Doporučujeme

Avatar - Don Seladon
28. 6. 2023 23:47
Lego Speed champions
Milý autore, viděl jste někdy modely Lega ze série Speed champions? Budete o nich také psát, protože sice ne vždy věrně připomínají předobraz, ale jsou licencované?
22. 6. 2023 13:29
Re: A cenu za nejde'bilnější titulek v historii vyhrává:...
Fakt by jsi si koupil od těchto lidí zeleninu? :D
16. 6. 2023 20:00
Nejošklivější octavia
Takže už jedete klasický CLICK BAIT ! :no:
16. 6. 2023 18:42
Ochtavia
hnusna je uz ked ju vyrobia, tato zo stavebnice je este parada :D
16. 6. 2023 17:37
Re: A cenu za nejde'bilnější titulek v historii vyhrává:...
Blbý titulok, ešte blbší text. Tunajší redaktori by (až na známe svetlé výnimky) mali radšej predávať pod stánkom zeleninu.