Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Návrat ženevského autosalonu byl úspěšný, říká organizátor a plánuje další ročník

Marek Bednář
Diskuze (11)

Silnější orientace na zážitky návštěvníků z řad veřejnosti se podle slov Sandra Mesquity, generálního ředitele společnosti GIMS, ukázala jako krok správným směrem.

Ženevský autosalon se v roce 2024 vrátil na původní místo po pětileté pauze zapříčiněné koronavirovou pandemií. Navzdory tomu, že počty vystavovatelů i premiér byly zlomkem normálu z doby před covidem, podle organizátorské společnosti byl autosalon úspěšný.

Jakkoliv totiž byl bídný z pohledu počtu vystavených aut a odhalených novinek, zaměření na veřejnost spíš než na vystavovatele a vytvoření „zážitkových zón“ pro návštěvníky se ukázalo jako krok správným směrem. To vyplývá ze slov Sandra Mesquity, generálního ředitele společnosti GIMS, která autosalon pořádá. Tyto předváděcí zóny se mají vyvíjet každý rok podle toho, jak se budou měnit technologie v automobilovém světě. Zároveň ale mají zůstat „hvězdami show“ automobilky a jejich novinky, dodal Mesquita.

„Naše událost prokázala svou důležitost tím, že podtrhla potřebu profesionálů a veřejnosti se potkávat, aby si vyměnili znalosti a získali zážitky,“ uvedl Mesquita ve vyjádření po skončení autosalonu. „Koncept show, který namixoval tradiční stánky a tematické zóny, návštěvníci ocenili pro schopnost nabídnout bohaté zážitky. Nový formát také umožnil větší flexibilitu vystavovatelům, kteří si mohli vybrat, zda si postaví vlastní stánek tradičním způsobem, nebo se zúčastní v rámci některé z tematických zón dle vlastních potřeb,“ dodal.

Připomeňme, že z vystavovatelů byly nejvýznamnější automobilky Renault a Dacia, které ukázaly elektromobil 5 E-Tech, resp. již dříve představený Spring a Duster. Dále stojí za zmínku čínská automobilka MG, která představila hybridní hatchback 3 a uvedla do Evropy svou přidruženou značku IM, automobilka BYD přivezla ukázat velké elektrické SUV Yangwang U8 a americký Lucid strhl plachtu z SUV Gravity navíc k představení několika verzí sedanu Air.

Video se připravuje ...

Marek Bednář
Diskuze (11)

Doporučujeme

Avatar - Mokrous
7. 3. 2024 20:50
Re: Ty fotky
Jedno se té kumdě z HL musí nechat. Je v diskuzích velmi vytrvalá i když ji člověk ignoruje.
Možná bychom mu/jí měli nechat vyrobit památeční medaili "Kumda roku"
Avatar - Mokrous
7. 3. 2024 20:22
Re: Ty fotky
Doufám, že je ti jasné, že se na všech fotkách koukáš stále na jednu pidi halu.

https://www.youtube.com/watch?…

To je tragikomedie.
Avatar - Mokrous
7. 3. 2024 20:19
Re: Jednoduché
To jsi optimista. Je ti jasné, že se na všech fotkách koukáš stále na jednu pidi halu?

https://www.youtube.com/watch?…

To je tragikomedie.
Avatar - Pepa_007
7. 3. 2024 16:29
Jednoduché
Vzhledem k porovnání s 0 (výstava není) , je to co je na fotkách fakt úspěch. :yes:

Normálně bylo vždy cca 700 000 návštěvníků. Letos tipuji cca 250 000. Uvidíme až to sectou.
Avatar - Stejsn
7. 3. 2024 15:21
Ty fotky
jsou z normálního otvíracího dne pro veřejnost? To doufám ne, vypadá to jak město duchů.