Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nechcete Maserati, které nikdo jiný mít nebude? Na prodej je Quattroporte kombi

Jan Zajíc
Diskuze (0)

I když vám dnes Maserati prodá už i SUV, stále jde o automobilku, kterou si asi nespojujete s praktickými vozy. Jeden movitý fanoušek značky přesto po praktickém autě s trojzubcem ve znaku zatoužil.

Může za to nepřímo společnost Carrozzeria Touring, která před několika lety vyrobila čtyři exempláře upraveného modelu Quattroporte - sportovní sedan (minulé generace) od této firmy tehdy dostal karoserii kombi.

V roce 2013 se jeden z nich dostal do dražby. A právě tady začíná náš příběh. Zmíněný britský milovník značky Maserati totiž tehdy nedokázal prodávaný vůz získat. Ale protože po Quattroporte s praktičtější karoserií opravdu toužil, rozhodl se, že si nechá postavit vlastní verzi.

A tak se obrátil na několik britských firem, které by mu mohly vyjít vstříc. Několik jich našel, ale požadovaná průměrná cena úpravy ve výši okolo 6 milionů korun, a to bez započtení nákladů na pořízení Quattroporte, se mu moc nelíbila.

Nakonec muž narazil na jistého Adama Reddinga, s nímž se pustil do spolupráce. Výsledek přestavby sedanu s třílitrovým naftovým motorem z roku 2015 si můžete prohlédnout v galerii. Práce na Quattroporte Shooting Brake si prý vyžádaly 1500 hodin. Cenu modifikace bohužel neznáme.

Auto je každopádně aktuálně na prodej, takže jestli i vy patříte mezi lidi, kteří chtějí praktické a vzácné Maserati, máte šanci. Budete jistě potřebovat hodně peněz, ale kolik přesně, nevíme. Cena je totiž na vyžádání.

Drobnou chybou může být fakt, že auto má řízení na pravé straně.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme