Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejen kontroverzní úpravce. Mansory nabízí i vyprodané Lamborghini, samozřejmě s přirážkou

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Společnost Mansory si udělala jméno hlavně jako kontroverzní úpravce, jehož výtvory se často pohybují na hranici vkusu. Věnuje se ale i jiným záležitostem.

Mansory také auta prodává, tedy i neupravená. Často jde o různé limitky a speciální verze. Aktuálně je asi nejzajímavější položkou nabídky Lamborghini Sian FKP 37.

První hybridní model italské automobilky se světu představil na loňském autosalonu ve Frankfurtu a jde také o dosud nejvýkonnější produkční vůz značky. Za sedadly je uložen 6,5litrový atmosférický motor V12, který doplňuje 48voltový mild-hybridní systém. Elektromotor o výkonu 25 kW (34 k) posouvá celkový výkon modelu na 602 kW (819 k). S motorem je spojena sedmistupňová automatická převodovka, vše doplňuje pohon všech kol.

Z klidu na stovku Sian akceleruje za 2,8 sekundy a jede až 350 km/h.

Lamborghini už v době premiéry oznámilo, že chystá výrobu pouhých 63 exemplářů a že všechny už jsou vyprodané. Jestli jste si ale dělali zálusk, máte ještě šanci - a to právě díky Mansory.

Firma totiž nabízí výrobní slot s tím, že auto bude hotové v červnu (i když kdo ví, vzhledem k tomu, co se momentálně v Itálii děje).

Jak asi tušíte, ke koupi "rezervace" vám nebudou stačit stejné peníze, jaké od zákazníků požadovalo přímo Lamborghini. Mansory v inzerátu zmiňuje částku 3,77 milionu eur, což je více než 103 milionů korun.

Kolik přesně stál firmu - nebo nějakého jejího klienta - výrobní slot, těžko říct. Automobilka ovšem dříve prozradila, že každého majitele vůz stál více než dva miliony eur bez daně. V Německu by tak základní cena bez příplatku s daní činila 2,38 milionu eur - v přepočtu "jen" 65 milionu korun.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme