Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejlevnější nová Škoda Kodiaq vypadá takto. Konfigurátor je konečně na světě

Marek Bednář
Diskuze (112)

Zákazníci své nové kodiaqy dostanou až zjara příštího roku, už nyní je však na světě první konfigurátor. Ukáže, že i v základní ceně je výbava velmi bohatá, ale musíte se spokojit s plastovou lištou mezi zadními světly.

Zastoupení Škody Auto v Německu spustilo konfigurátor nové Škody Kodiaq. Jali jsme se proto zkoumat, jak vypadá auto za peníze, aktuálně inzerované jako „cena od“. Ta je v Německu 45.500 eur, tedy v přepočtu 1,114 milionu korun – o trochu víc, než na čem má kodiaq začínat v Česku.

U nás automobilka zatím zveřejnila jedinou cenu, která je přesně 1,04 milionu korun. Za to dostane zákazník dvoulitrový turbodiesel o 110 kW, který pohání přední kola skrz sedmistupňové DSG. Nejlevnější kodiaq v Německu je technicky totožný; připlatit lze za pohon všech kol, a to 4.200 eur, tedy 103 tisíc korun.

Video se připravuje ...

V obou případech jde o výbavové provedení Selection, které obsahuje kompletní suitu jízdních asistentů a hlídačů, třízónovou klimatizaci, přední i zadní parkovací čidla, couvací kameru, zástup airbagů včetně středového mezi předními cestujícími, bezklíčový přístup a start, LED světlomety na obou koncích auta, 18“ litá kola, elektricky nastavitelná i sklopná zrcátka, výškově nastavitelné přední sedačky, elektrickou dětskou pojistku, 10“ displej infotainmentu, druhý displej v místě přístrojového štítu či bezdrátové zrcadlení smartphonu.

U zmíněných 18“ kol je v základní ceně na výběr ze dvou různých designových provedení, naopak je třeba se spokojit s modrou barvou Energy. Také lišta spojující zadní lampy není červená, nýbrž z černého plastu, stejně jako obložení D-sloupků.

Zajímá vás, jaké mají v Německu další možnosti? Konfigurátor najdete na tamním webu Škodovky zde.

Marek Bednář
Diskuze (112)

Doporučujeme

29. 1. 2024 00:14
Re: A nejlevnejsi Tesla Model Y vypada takto
To je vcelku neaktuální argument, nové Tesly jsou už na tom s kvalitou dobře, zejména 3 a Y z nových továren.
31. 12. 2023 17:19
Muj nazor
Zase o kus dospělejsi auto ! :-) zaujala především přední část vozu + sedacky, na co si ale porad nemuzu zvyknout je ten volant ala 120tka a ten displej, co “trci” z palubky nahoru.
Avatar - Emel
25. 12. 2023 16:15
Re: Naživo...
Ten tool je dost podezřelej, podle něj má Octavia výhodu... ve výšce, kufr o 13cm vyšší (85 vs 72) a větší je i se složenýma sedačkama po střechu. Podle mě jsou ta čísla prostě a jednoduše blbě.
Avatar - Mikesus
25. 12. 2023 15:55
Re: Naživo...
Už jsem tu odkaz dával ve vlakne.
O té třetí řadě je problém hlavně s výškou. To nikdo nerozporuje, že celkove na výšku mají SUV výhodu. srovnavam běžné věci a skládání po roletku.
.Edit
Zde znovu:
https://how-many-bags-fit.com/…pace-comparison/#…

Ale budeš to muset asi naklikat sám, nejde zkopírovat přímo srovnání.
Avatar - Emel
24. 12. 2023 21:28
Re: Naživo...
Octavia větší kufr než Kodiaq... máš k tomu nějaký zdroj? Za mě je to blbost... sice osobně fandím klasice proti SUV, ale ten prostor na výšku tam je. ono stačí si představit, že by v Octavii měla být třetí řada sedaček, aby bylo jasné, že by se tam asi jakž takž vešla na délku... ale tím to končí.