Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Největší americká automobilka General Motors je zpět v zisku

ČTK
Diskuze (7)

Největší americká automobilka General Motors (GM) je za třetí čtvrtletí zpět v zisku. Vydělala zhruba čtyři miliardy dolarů (90,5 miliardy Kč), což je proti stejnému období loni nárůst čistého zisku o 74 procent.

Firma dnes uvedla, že za růstem stojí obnovená poptávka po sportovně-užitkových vozech (SUV) a dodávkových automobilech ve Spojených státech, stejně jako oživení prodeje v Číně. Ve druhém čtvrtletí měla firma kvůli dopadům pandemie ztrátu.

Video se připravuje ...

Zisk na akcii se zvýšil na 2,78 dolaru z 1,60 dolaru před rokem. Bez zahrnutí jednorázových položek dosáhl 2,83 dolaru. Výrazně tak překonal očekávání analytiků, kteří jej podle průzkumu společnosti Refinitiv odhadovali na 1,38 dolaru.

"Odbyt ve Spojených státech a Číně se zotavuje rychleji, než mnozí lidé předpokládali," uvedl finanční ředitel podniku John Stapleton. "GM těží ze silné spotřebitelské poptávky po nových vozech a službách, zejména velkých dodávkových automobilech a SUV," dodal.

Prodej aut ze skupiny GM ve Spojených státech sice ve třetím čtvrtletí kvůli pandemii covidu-19 klesl o deset procent, v jednotlivých měsících se však postupně zlepšoval. V Číně automobilka prodej ve čtvrtletí zvýšila o 12 procent, a zaznamenala tak první čtvrtletní nárůst za dva roky, uvedla agentura Reuters.

Akcie automobilky na burze v New Yorku v reakci na zveřejnění výsledků přidávaly zhruba šest procent.

ČTK
Diskuze (7)

Doporučujeme

9. 11. 2020 03:39
Vyrábí to po čem je poptávka
https://www.auto.cz/…ile-hitem-135696

A nejen tento, mají i větší se kterými expandují i mimo Čínu.
Avatar - Barrichello
8. 11. 2020 20:40
Re: Kdo umí umí
vlhký sny.

99% toho co dnes prodávaj má spalovací motor. Nějakej Hummer to těžko změní.

Leda že by komunista Biden, známý to vítač muslimů a klekač před marxistickou BLM chtěl uvalit nějaké daně na spalováky, jako to zelený komunisti umí.
Ale to mu v USA těžko projde :-) :-)
8. 11. 2020 13:41
Re: koronka
Třeba jsou na tom jako Saab před koncem. Ten čim míň vyrábělm tim líp (míň blbě) na tom finančně byl
7. 11. 2020 22:54
Re: Kdo umí umí
Zapomnel jsi na to nejdulezitejsi:
https://youtu.be/z0xWnJTPZwg

Kdo umi, umi. :-)

https://www.gm.com/…ic-vehicles.html
General Motors’ vision of a world with zero emissions will be powered by a future where :yes: every :yes: vehicle is an electric vehicle. :-!

Ale k veci. V EV bude zajimava aliance GM a Honda.

Go Biden Joe, Go!
7. 11. 2020 19:37
koronka
Tak je to takhle uprostred korony dost podivny, ale co ja vim, treba se jim fakt dari a vubec to neni podezrele takove vysledky.