Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Němec upravuje ikonická auta z východu. Co říkáte na jeho Škodu Favorit?

Jan Zajíc
Diskuze (18)

Automobilový vkus má každý z nás jiný. Někdo fandí vozům japonským, jiný třeba americkým. Někomu se líbí auta upravená, někomu spíš ta v originálnímu stavu. A zatímco někdo miluje sporťáky, někdo jiný má raději offroady.

Navíc většina nadšenců má určitě široký záběr, takže dokáže ocenit automobily různých kategorií, značek, stáří, tvarů nebo stavu.

Na chlapíkovi jménem Jesko Weiß je ale okamžitě poznat, kam ho srdce táhne. Tento mladý Němec se totiž v Cvikově už několik let věnuje úpravám aut z východu. Tedy zejména těch klasických, která si spojujeme s komunistickým režimem. A přednost samozřejmě dává těm německým.

Jesko s tuningem začal někdy okolo roku 2005. Od té doby postavil vlastní verze dvou Trabantů 601, Wartburgu 353, Wartburgu 1.3, ale také Škody Favorit. Rozdělaný má ještě Trabant 500. A svou pozornost věnoval i německému jednostopému stroji jménem Simson Star.

Každé z modifikovaných vozidel má přitom trochu jiný styl. Všechny však spojuje výrazně snížený podvozek.

Ten dostala i Škoda Favorit, společně s nezvykle vypadajícími koly. Jinak "fáčko" působí "čistě" a uhlazeně, viditelně opečovávaná karoserie s modrým lakem se zdá být v originální podobě. Jestli Jesko nějakým způsobem upravoval pohonné ústrojí, bohužel nevíme.

Weiß je každopádně aktivní na Instagramu, takže jestli se u vás projevuje ostalgie, nebo se vám prostě jen líbí upravená auta východní Evropy, účet mladého Němce je přesně pro vás.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (18)

Doporučujeme

28. 10. 2020 23:33
Favorit je na tuning super, ale
musí mít člověk alespoň trochu vkusu. Lepší fotky jsem už nenašel, jen si pamatuji, že měl kola Alessio Monza a skvěle tam padly. To co tu prezentuje auto.cz je hnus fialovej.
http://juragpz.sweb.cz/…drej-200x150.JPG
http://juragpz.sweb.cz/…drej-200x150.JPG
http://juragpz.sweb.cz/…drej-200x150.JPG
28. 10. 2020 18:16
Re: Nepáči sa mi to
Ale no tak. Na svoju dobu a miesto vzniku to nebolo zlé auto. Samozrejme, 15 ročný Favorit už bol šrot ako každá vtedajšia škodovka.
Avatar - white label
28. 10. 2020 16:58
Tuzer není tuner
To je tak ,když si tuzer (naivně) myslí, že je tuner, a nějaký Zajíc Honza z auto.cz, jej v tomto hlubokém omylu ještě utvrzuje. :no:

P.S. Asi to jeho rodiče v dětství přeháněli s nákupy autíček Hot Wheels.
Avatar - white label
28. 10. 2020 16:54
Re: Upravuje auta?
Tím, že dáš do Wartburgu čtyřtakt, z něj opravdovou "raritu" fakt neuděláš.
Ale jinak souhlas.
28. 10. 2020 15:39
Re: Fáčko
Nic :D teda kromě bíločervených světel vzadu, bočních blinkrů a vnitřků světel kolem parabol znásilněných černým sprejem.... Tomu se asi dnes říká tuning......