Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejlepší auto pro mafiány? Škoda Forman! Tvrdí dobová reklama...

David Bureš
Diskuze (9)

Parodickou reklamu na Škodu Favorit Henlein z České sody zná snad každý. Vtip ale nepostrádala ani skutečná dobová reklama na Škodu Forman. Pamatujete si ji?

Reklama na vozy značky Škoda prošla dlouhým vývojem, který jsme zmapovali v nedávném článku s obsáhlou galerií. Rychlé změny se odehrály hlavně po roce 1989, kdy se hledaly nové, neotřelé a nezmapované cesty k propagaci. Často nechyběl ani humor, jako třeba v dobové videoreklamě na Škodu Forman.

Video se připravuje ...

Televizní spot propagující oblíbený kombík na bázi Škody Favorit totiž využívá mafiánského podtextu a se špetkou humoru tvrdí, že Forman je auto pro každou rodinu. Třeba i tu kmotrovskou...

Ve vtipné reklamě si navíc zahráli i populární tehdejší doby. Dnes už legendárního Františka Filipovského doplnili třeba „nejošklivější český herec“ Karel Effa a Michal Dočolomanský, známý třeba z filmu Tajemství hradu v Karpatech.

Vtipné reklamy na vozy Škody vznikly i později. Dodnes známé jsou třeba spoty z dílny britského zastoupení mladoboleslavské značky, ať už na Fabii, „vyrobenou z lahodných surovin“ nebo na Fabii RS s názvem „plná ďábelsky dobrých věcí“. Pobavit ale dovedl i spot „Vyměňte starou za novou“ s Klárou Melíškovou a Robertem Jaškówem.

David Bureš
Diskuze (9)

Doporučujeme

5. 7. 2020 17:11
.........
SKODOFKA VOLEEEE, JEDEEEES
1. 7. 2020 12:58
mafioso
Par mafianu v tomjeste dneska jezdi. Teda vyslouzilejch s kloboukem. V ***i kdyz ti to tam posle z lesa kdyz jede z hub.
Avatar - Hammunasakra
1. 7. 2020 11:31
Re: Úplně se mi to vybavilo.
https://neviditelnypes.lidovky.cz/…030_p_cirkus_nef :-!
Avatar - Hammunasakra
1. 7. 2020 11:30
Re: Úplně se mi to vybavilo.
Double příspěvek = který bůhvíproč spadl úplně mimo :-O :-|
1. 7. 2020 10:44
Re: Úplně se mi to vybavilo.
Tvl na tuhle reklamu jsem uz zapomnel. Vsechno v cernym. Idealni do dnesni rasove pomateny doby :D